Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

GELENİN İHTİŞAMINA GÖRE KIYAM EDİLİR

Herkesin hanesinden başlıyarak; şehrine, dünyasına ve küre-i arza kadar karşıladığı ve karşı karşıya olduğu bir takım şahsiyetler ve hakikatler vardır. Mesela; insanın mutad olarak, her gün evine ekmek ve zaruri ihtiyaçlarını getirirken bir karşılanışı vardır. Bir de; özel günlerde, eli dolu bir şekilde, hane halkının tamamını mutlu edecek bir tarzda, muhtelif hediyelerle eve geldiğinde harika bir şekilde karşılanışı vardır.

Bir memlekete bir devlet büyüğünün gelmesi, onun makamıyla ve o memlekete yapacağı hizmetle münasip bir şekilde ona olan teveccüh ve karşılamayı gerektirir.

Kışta erzakı tükenmiş hayvanatın beklentisi, çekirdeklerin çatlayıp yeşillenmesi ve küre-i arzın yepyeni ve yemyeşil bir elbiseyle süslenmesi, iklimin yumuşaması ve bulutların rahmetle yüklenip arza yönelmesi baharın müjdecisi olup dünya çapında bir karşılamayı gerektirir.

Aynen öyle de; kısa bir süre sonra Ramazan Ayı’na ve O’nun manevî ve ruhanî iklimine giriyoruz. Bu kadar entrikalı, gürültülü, kalb ve vicdanları kanatan, bütün insanî değerleri ayaklar altına alan olayların cereyan ettiği bir ortamdan sıyrılarak; manevî, ruhanî, rahmanî ve insanî bir iklime girmenin huzurunu inşaallah yakalarız.

Ramazan Ayı, bütün kâinatın unsurlarının mahiyetini bildiren ve şu kâinatın yaratılış hikmetini tefsir ve izah eden, bununla birlikte insanın yaratılış sırrını açıklayan Kur’an ayıdır.

Ramazan Ayı, insî ve cinnî şeytanların ve şeytanları dinleyen nefs-i emmarenin dizginlendiği ve buna mukabil meleklerin ve insandaki melekî kabiliyetlerin sevinç ve sürur duyduğu bir aydır.

İşte bu ay, bir ay olarak; şahsımıza, ailemize, şehrimize, ülkemize ve bütün kâinata misafireten geliyor. Biz insanlar bu aziz misafirin kadrine, kıymetine ve haşmetine uygun bir şekilde O’nu karşılamalıyız ki, seksen üç senelik manevî bir ömrü bize kazandıracak olan Leyle-i Kadir O’nun içindedir.

Ya Rab! O’nun hürmetine, şu canavar ruhlu insanları, insan olduklarının şuuruna erdir. Zira her şeyin anahtarı senin yanında ve her şeyin dizgini senin elindedir…

21.06.2014
OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
28.06.2014 14:44:00

ALİ ABİ VERMİŞ OLDUĞUN MESAJ GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE BİNAEN MÜKEMMEL ALLAH ÖMRÜNE VE KALEMİNE BEREKET VERSİN ÖMER KORKMAZ/BEGNDİK SORGUN

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ