Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

GARİP SORGUN’UM BENİM

Daha önce bir vesile ile anlattığım bir fıkra ile yazıma başlamak istiyorum.

Her ikisi de eşini kaybetmiş, orta yaşlı bir bayan ile bir erkek tanışırlar ve neticede evlenirler. Ama her ikisinin de eski eşlerinden birer çocukları vardır. Bir müddet sonra bu birliktelikten de bir evlada kavuşurlar.

Günün birinde, hanım bakar ki avluda bir kavga var. Kavganın mahiyetini anlayınca beyinden yardım ister ve şöyle nida eder:

-Bey! Seninki ile benimki bir olmuşlar, bizimkini dövüyorlar.

Sorgun’un talihi de biraz bu olaya benziyor.

Bizi gözetip, koruyup, kollaması gerekir diye sırtımızı dayadığımız vilayetimiz bize arka çıkmadığı gibi; ben sizin babanızım veya ağabeyinizim, elinizde ve avucunuzda ne varsa bana vereceksiniz, siz henüz reşit değilsiniz diyor. Biz de sesimizi çıkaramıyoruz.

Haydi o büyüğüm diyor, ama küçüklere ne oluyor? Onlar da Sorgun’un su saf ve garip halinden istifade ederek fırsatı değerlendiriyorlar.

Bunların örneği pek çok ama, ben burada birkaç tanesine işaret edeceğim:

Bozok Üniversitesine bağlı olarak ve Sorgun’a planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (4-yıllık) nu Sarıkaya alıyor. Sağlık Yüksekokulunu (4-yıllık) Akdağmadeni alıyor. Şeker fabrikası yapılıyor, ismini Yozgat alıyor. Atıl duruma düşeceğini bile bile organize sanayiini ve hızla gelişme imkanından mahrum edilerek üniversiteyi Sorgun’dan uzaklaştıran bir hamimiz var.

-Ne yani? Madem büyüğümüz; döver de sever de. Bazı büyükler sevgisini böyle gösterirler. Büyüğümüzün kadirşinaslıklarını (!) bir tarafa bırakalım da şu küçüklere bir daha göz atalım.

Şimdi anlatacağım olay da bu hadiselerin üzerine tuz-biber ekiyor.

Biliyorsunuz, Sorgun (affedersiniz) Yozgat Şeker Fabrikasının doğusunda, “Cihanşarlı köyü hudutları içerisindeki” dört yola, çok hayırlı bir icraat olarak “köprülü kavşak” inşaatı başladı. Bu tesise vesile olanlara gerçekten minnet ve şükran duyuyoruz. Allah onlardan ebeden razı olsun.

İnşaat sahasındaki gayri menkul maliklerinin çağrıldığı ve Karayolları 6. Bölgeden (Kayseri) kamulaştırma amacıyla gelen heyetle birlikte 30.04.2013 Salı günü Sorgun Belediyesinde bir toplantı yaptık. Yapılan toplantıda, bölge temsilcileri mülk sahiplerini istimlak bedelleri konusunda ikna edemediler, ama Sorgun’un garipliğine bir defa daha şahit olduk.

Söz konusu, Sorgun’a yapılacak bu köprülü kavşağın adı nedir, biliyor musunuz? “Çekerek Köprülü Kavşağı.”

Bâtılı tasvir hoşuma gitmez ama; hani, meyhanedeki sarhoşların içmeye mazeret ararken, “gel de içme” dedikleri bir laf var ya, aynen öyle de; şu Sorgun’un talihsizliğine ve sahipsizliğine bakıpta, bu memlekete gelde: “Garip Sorgun’um”deme!
OKUR YORUMLARI
öz sorgunlu
16.05.2013 08:13:00

Yozgatlılar sorgunu hiç sevmezler.Gelen yatırımları hep kapıyorlar Sorguna hiç vermiyorlar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ