Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Fotoğrafların yeri

Ciddi meseleleri sulandırmak için değil de,iyice zihinde yer etmesi bakımından genellikle yazıma bir fıkra, ya da yaşanmış bir hatıra ile başlarım.

Bugünkü yazıya da bir Temel fıkrası ile başlayalım:

Temel Almanya’da,arabasıyla yolculuk yaparken ters yola girer.Ama kendisinin trafikte ters istikamette seyrettiğinin farkında değildir.Bir müddet sonra bir anons işitilir:

-Dikkat,dikkat! Ters istikamette seyreden bir araç vardır, bütün sürücülerin dikkatine!

Bizim Temel, kendisinden emin bir eda ile kendi kendine:

-Ula,uşağım, ne bir tanesi daa, tamamı ters yönde cideyu bunların,der.

Şimdi gelelim esas konumuza…

Alışkanlık veya tiryakilik bu ya,insanlar yanlış veya hatalı,hatta zararlı bir şeye zamanla alışır, ya da alıştırılır.Daha sonra o davranışı terk etmek adeta imkansızlaşır.Bu arada,Ramazanda sigara tiryakilerinin durumu da gerçekten dikkate değer…

Hafta başında YAŞ toplantısı vesilesiyle basında geniş çerçeveli bir fotoğraf neşredildi.

Bu fotoğraf; Yüksek Askeri Şura’nın yapıldığı ve Sayın Başbakanın başkanlık ettiği (tek başına) bir toplantıdan yansıyan bir görüntüydü.

Bazıları bu görüntüye derhal, “Mal bulmuş Magribi gibi” sarıldılar.Kriz Bezirganları, acaba bundan bir eyler çıkarabilir miyiz diye, “Durumdan vazife çıkarmağa” niyetlendiler.Yani kısaca; olmaması gereken,çift başlı, ortak ve sanki eşit yetkili bir başkanlık görüntüsünden her şey normale dönmüştü.

Evet; “Hakimiyetin şe’ni istiklal ve infirad’dır,” kaidesi hükmünü icra ediyordu.Yani herhangi bir organizasyonda (aile,dernek,devlet vb.) işlerin düzgün ve ahenkli bir şekilde işleyişi tek başlılıkla mümkündür.Bir işe tam yetkiyle birden fazla el karışırsa, yani bir köyde iki muhtar olursa orada işler rayından çıkar.

Zamanla alışılmış ve alıştırılmış yanlış yere konulan fotoğraflar,yerli yerine konuyor. Ve bir toplantıda bir başkan(Başbakan) olması gereken yerde oturuyor.

Ne var bunda yadırganacak?

Evet var…Temel gibi ters istikamette seyrederseniz, o zaman düzgün istikamette seyreden her olay size ters gelebilir.Çünkü siz; yanlışa,hataya ve birtakım muzır şeylere tiryaki olmuşsunuz…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ