Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

FIRTINADA BÜTÜN DELİKLER KAPATILIR

Her mevsimde giyim kuşam tarzlarının değiştiği gibi, iskan edilen yerlerde de birtakım tedbirlerin alınması mecburiyeti vardır.

Kış mevsimine girerken; çatıdan, kapıdan pencerelere kadar her yer gözden geçirilir. Ve dışarıdan gelecek en küçük bir esintiye karşı da bütün menfezler kapatılır.

Akıllı bir insanın veya bir toplumu temsil eden, şahs-ı manevînin mümessili olan bir zatın da yapacağı icraat budur. Bu meselede ihmali olan ihanet eder.

Meseleyi bir başka cihetten ele alacak olursak; yolcularını sahil-i selamete ulaştırmak isteyen bir gemi kaptanı da gemisindeki en ufak bir çatlağı da görmezden gelemez.

Bu mukaddimeden sonra gelelim esas meselemize. Bir dost meclisinde sohbet ediyoruz. Orada bulunanlardan birisi dedi ki: İyi ama, Sayın Cumhurbaşkanı da çok bağırıyor, muhalefete çok fazla yükleniyor…

Evet, Sayın Cumhurbaşkanı Türkiye adlı bir geminin baş kaptanı, bu hanenin reisi ve bu ülkenin istikbalinin baş sorumlusudur. Allah aşkına, şu çevrenize bir bakın! Etrafınız yangın yerine dönmüş, bu ülkede gözü olan yamyamlar diş ve pençelerini açmış her biri buradan bir parça koparmak istiyorlar. Bu kaptan bu gemiyi yüzdürüp sahil-i selamete çıkarmak istiyor ve bu yangını söndürmek için bütün gayretini sarfediyor. Bu arada, vahşi canavarların diş ve tırnaklarını da sökmeye çalışıyor. Ne yapsın yani? İçeride gemiyi delenlere ses çıkarmasın mı? Bu ülkeyi yakıp yıkmaya çalışanlara; aferin, biraz daha benzin dökün mü desin? Şimdiye kadar Amerikan emperyalizminin maşası olduğunuz yeter! Fetö ihanet şebekesinin kuklası olduğunuz da ortaya çıktı, bu millete bunları artık yutturamazsınız, saflarınız belli oldu..yeter diyor Sayın Cumhurbaşkanı.

Evet, 15 Temmuzdan beri bütün bunları söylüyor ve söylemeye de devam edecektir. Kimlerin adına? Mensup olduğu ümmetin, milletin ve kahraman askerlerinin adına. Dahası: Hakkın, hukukun, adaletin, masum ve mazlumların yanında dimdik ayakta durarak; iman-küfür, hak ve batıl mücadelesinin bayrağını bütün dünyada dalgalandırarak ehl-i hamiyyeti gayrete getiriyor ve insanlık artık bu sese kulak veriyor.

06.02.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ