Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

FETÖNİZM

26 Temmuz 2017 günü, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Görmez tarafından bütün dünya kamuoyuna bir rapor açıklandı.
Bu rapor; 15 Temmuz 2016 tarihinde, bu ülkeyi işgal niyetiyle kalkışılan fakat Rahmeti İlahiye ve millet iradesiyle püskürtülen kanlı bir harekâtın hemen akabinde başlayıp bir yıldır üzerinde çalışılan; akıl, fikir ve alın terinin mahsulü olan tarihî bir vesikanın levhası ve aynasıdır.
“Kendi Dilinden FETÖ- Örgütlü Bir Din İstismarı” adı altında yayımlanan bu raporu, inceleme fırsatı buldum. Sütunumun elverdiği nispette önemli gördüğüm hususları paylaşmak istiyorum
Evvela, bir hususu arz edeyim ki; Türkiye Cumhuriyetinin Diyanet İşleri Başkanlığı, Din İşleri Yüksek Kurulu böyle bir rapor hazırlayarak; Yüce İslam Dinine hizmet noktasında, hem hali hazırdaki bu dinin müntesiplerine ve kıyamete kadar gelecek nesillere ve hem de bütün insanlığa yönelik mukaddes bir vazife ifa etmişlerdir. Kutluyorum.
Bu arada ve bu zamanda, bu kurumun başında bulunan Sayın Mehmet Görmezi ayrıca büyük bir fa’li hayır telakki ediyorum. Zira Sayın Görmezin birçok hayırlı hizmetinin yanında; yine bu fitne şebekesi tarafından “sadeleştirme” adı altında tahrifine yönelik faaliyetlerini durdurup bir kısım yayınevlerinin de maddî kazanç vasıtası haline getirdiği “Risale-i Nur Külliyatının” devlet eliyle bastırılmasını temin etmesi gerçekten takdire şayan, tarihî bir emanete ve vasiyete vesîle olmasıdır.
Söz konusu raporda şu hususlar dikkat çekmektedir. Bu çağdaş Bâtıni hareketin (Fetönizm) başındaki şahsa ait 80 kitap incelenmiş, 670 saatlik konuşmaları dinlenmiş ve ortaya çıkan sonuçlar mihenge (Kur’an-Sünnet) vurulduğunda çok büyük bir sapkınlık cereyanının mevcudiyeti gözler önüne serilmiştir. Bunlardan en önemli konu başlıklarını (özetle) arz edeyim:
1-Tevhit-Ulûhiyet: Ehl-i Sünnet (Kur’an ve Sünnete dayalı) itikadına göre, Hz. Musa’nın (as) Turu Sina’da sesini duyduğu ve sadece Miraç’ta Peygamberimizin (asm) mülâki olduğu Cenabı Hakkı, bu şahsın zaman zaman müşahede ettiği iddia edilmektedir.
2-Nübüvvet: Peygamberler dışında ismet (günahsızlık) sıfatının bulunduğunu ve bir kısım insanların da bu sıfatı taşıdığı kanaati izhar edilmektedir.
3-Peygamberimizin (asm) Hz. Meryem’le evlenip Hz. İsa’nın babası olduğu ve Hıristiyanlıktaki “teslis” akidesine İslam’ı uydurma gayretlerinin mevcudiyeti raporda yer alıyor.
4-Melek İnancı: Meleklerin görevlerine müdahale edip, bazı has dostlarının günahlarını sildirdiği beyan edilmektedir.
Daha uzayıp giden raporun tamamına baktığımızda şu hususu rahatlıkla söyleyebiliriz: İman altı esastan meydana gelen muhkem ve muhteşem bir saraydır. Bir taşını söküp veya bir tuğlasını çektiğinizde o saray başınıza yıkılır. İman birbirinden asla ayrılmaz ve kopmaz bir hablullah’tır. Birinde meydana gelen bir şüphe, inkâr veya inhiraf (sapma) insanı dalalete götürür ve küfür bataklığında hapseder. Bunun için ehli iman çok müteyakkız olmak mecburiyetindedir.
Bu suret-i haktan görünen şeytanî plan ve telkinatı çözmenin anahtarı; akıldır, ilimdir ve marifettir. Aklı olmayanın dini de yoktur.

05.08.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ