Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

DUR-DÜŞÜN-HAREKET ET

1970’li yıllardı. Kayseri’de öğrenci iken acilen Ankara’ya gitmem gerekiyordu. Gece otobüs bulamadığım için yolda beklerken Sivas’tan gelen bir otobüse bindim. Şoför biraz tereddütle durdu ve beni aldı. Yer yok, koridorun başına bir mitil (minder eskisi) attılar ve beni oraya oturttular.

Bir müddet sonra biz şoförle sohbete daldık ve bu güruhun Ankara’da bir eylem için Sivastan özel bir otobüs tutarak gittikleri, attıkları sloganlardan anlaşılıyordu. Allahtan ben kendimi tanıtmadan kaptan bazı bilgiler verdi de linç olmaktan kurtulduk.

Burada hemen arkamda oturan ikili bir gruptan biri diğerine soruyordu: “Falan arkadaşını neden getirmedin?” O da: “Biraz çekiniyor, korkuyor yani” diyordu. Beriki: “Bir polis jopu yese ve bu işin zevkini bir tatsa, bundan sonra en önde yürür” diyordu. Bu olay normal insanların kabul edebileceği bir davranış şekli değildir. Ama bu “mazoşistler” bundan zevk alıyorlardı.

Yıllar sonra Taksim Gezi Parkındaki olayları ve bu arada sağı solu tahrip edip devletin güvenlik güçlerine saldıran insanların halini düşündüm. Biber gazı ve arkasından tazyikli su bunlara inanılmaz bir zevk veriyor olmalı ki, bunlardaki adrenalin seviyesine zirve yaptırıyordu.

Söz konusu güruh,üç hafta boyunca twitter oyunlarını kullanıp hayatı bir oyun ve eğlenceden ibaret zanneden insanları da yönlendirerek, dahası bu kainat ve bu kainatın içerisindeki insanların yaratılış sebebini, nefs-i emmaresinin süfli zevklerinin tatmini zanneden fikir babalarından aldıkları ilhamla epeyce bu zevki tattılar. (Bu arada hayatını kaybeden; saf, masum ve mazlum, hüsn-ü niyet sahibi insanları istisna tutuyorum.)

Neticede ne oldu?

1- Bu ülkenin milletlerarası itibarı zedelendi, dostlar üzüldü, düşmanlar sevindi.

2- Düzgün giden ekonomik hayatına zarar verdiniz.

3- O yediğiniz gazın ve suyun, söktüğünüz taşların, tahrip ettiğiniz araçların… tamamının parası bizim de cebimizden çıktı.

4- Çevresinde emin ve güvenilir bir ülke olan Türkiye’nin emniyetine halel getirdiniz.

5- Geride bir hayli masum ve mazlum insanlar bıraktınız. Sebebini şurada- burada aramayın ve ben sadece bir twet attım demeyin… O bastığınız düğme veya tuş, yerine göre atom bombası gibi tesir eder. Çünkü tahriptir, sirayet eder.

Şimdi “durun” bakalım!

Fakat bu duruş eğer mantıklı bir düşünceyi ve arkasından da müsbet hareketi getirecekse hep beraber duralım ve duranları alkışlayalım…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ