Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

DÜNYAYI TERSİNE DÖNDÜRMEYE ÇALIŞANLAR

Son zamanlardaki olaylara bakıyorum da; acaba kıyamet mi yaklaştı, dünya tersine dönüyor da benim mi haberim yok. Temel’in, Almanya’da trafiğe tersinden girip de bu ne biçim memleket herkes ters yoldan seyrediyor dediği gibi bir şeyler oluyor bu memlekette.

Hani bir zamanlar (1970’li yıllar) bu memlekette şöyle bir slogan vardı: “Komünistler Moskova’ya!” Biz de diyorduk ki: Buraları ve bu rejimi beğenmeyenler Moskova’ya gitsin de kendilerine Cennet tahayyül ettikleri memlekette yaşasınlar. Ama gel gör ki; komünizmin menşei, menbağı olan Moskova; fıtrata karşı direnememiş, insan hak ve hürriyetlerine, özellikle din ve vicdan hürriyetine karşı bir saygının gereği olarak, inananların inançlarını serbestçe yaşayacakları ortam hazırlanmış ve orada mabetler inşa edilmeye başlanmıştır.

İşte Bayramdan önce, Moskova’da belki dünyanın en büyük mabetlerinden biri olan bir camii açılışı üç tane devlet başkanının (Erdoğan, Putin ve Abbas) iştirakiyle gerçekleştirildi. Bu kutsal faaliyet, ümit ediyorum ki; yirmi birinci asırda, kafalardaki yasakçı zihinlerin zincirlerinin kırılmasına vesile olur.

İşin en garip ve en dehşet verici ve en ibretâmiz tarafı nedir, biliyor musunuz? Moskova’daki cami açılışına tam da denk düşen günlerde, bu memlekette “Besmeleyi” yasaklama garabetine girişenler oldu.

Besmele; kâinatın bütün unsurlarını birbirine bağlayan, birbirine medet veren ve birbirinin sesine kulak verip ihtiyacına cevap veren öyle nuranî bir zincirdir ki, tek bir ayet olduğu halde Kur’anda yüz ondört defa nazil olmuştur.Kültürümüzün mayası ve harcı olmuş bu kelime-i kutsiyeyi her hayırlı işte bir anahtar gibi kullanan bu milletin fertleri, yaptığı veya yapacağı fiillerde bunun yerine acaba hangi kelimeyi kullanmalıdır?

Kâinatın Yüce Yaratıcısını bir kenara koyduğunuzda bu varlıkların; kendi kendine mi, yoksa tesadüfen mi yaratıldığını zannediyorsunuz?

Lisanınızdan dökülen o kelime meyvelerinin, acaba nasıl mânidar bir kavram olduğunu ve nasıl meydana geldiğini hiç düşündünüz mü?

Boşuna uğraşıyorsunuz. Abesle iştigal etmeyin.Dünya yine yörüngesinde dönüyor. Her şey aslına rücu ediyor. Bakın Moskova’da camiler açılıyor ve her şey lisan-ı haliyle “Bismillah” diyor…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ