Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

DOSTUN DOSTU DOSTTUR, DÜŞMANIN DÜŞMANI DA DOSTTUR

İnsan şu dünya hayatında, hayatını idame ettirebilmek için pek çok şeye muhtaç ve onlarla alakadardır.

Yine insanın, hem aile ve hem toplum ve hem de içinde bulunduğu ülkenin her şeyiyle (millî hassasiyeti itibariyle) alakası vardır. Yani bir fert, milletinin şahs-ı manevîsini temsil eden devletinin ikbal ve istikbali için ortaya koyduğu stratejik hedeflere giderken milletiyle ortak hareket etmek mecburiyetindedir. Bu davranış onun millî ve yerli olduğunun bir göstergesidir.

Demek oluyor ki her bir fert, millet dediğimiz o büyük, cesim ve kutsal bir vücudun azaları hükmündedir. Bir vücudun azaları nasıl ki birbirlerine karşı zıt istikamette hareket edemezlerse, aynen öyle de; bütün bir milleti ilgilendiren millî meselelerde her bir fert dahi, milletine aykırı gelecek bir tarzda aykırı hareket edemez. Yani bir vücudun gözü nereye bakıyorsa, ayağı da o istikamete yönelmelidir. Yoksa gözün gördüğünü el veya dil yalanlarsa işte o zaman öyle bir çarpıklık ortaya çıkar ki, hilkat garîbesinden bir farkınız kalmaz. Şu anda, dış politikada bizim muhalefetin durumu tam da bu manzarayı yansıtmaktadır.

Ülkenin emniyetini, huzur ve asayişini temin maksadıyla Afrin’e yapılan “Zeytin Dalı” operasyonuna bizimle birlikte ortaklaşa katılan ÖSO (Özgür Suriye Ordusu) yu; PKK, PYD,YPG ve Deaş gibi terör örgütü diye nitelendirmek bence cehalet değil, tam bir ihanet ifadesidir.

Türkiye’nin “Eğit Donat Projesiyle” hem eğitim verdiği ve hem de silahlarımızı kullanma kabiliyeti gelişen, Suriyedeki katil Esed’e karşı muhalefetin silahlı güçlerinden oluşan Suriye Millî Ordusuna dil uzatmak; gaflet ve hiyanetinde bulunmak bizi Suriye’de ve dünyada emperyal güçler karşısında yalnız bırakmak planının bir parçasıdır.

Bir hedefe doğru yol alırken, yanınızdaki yol arkadaşınızı bertaraf etmek isteyenin sizce konumu nedir? Veya ortak düşmana karşı birlikte savaştığınız insanlara bir isim vermeniz gerektiğinde işte düsturunuz: “Dostun dostu dosttur. Düşmanın düşmanı da sizin dostunuzdur.” Unutmayınız!

Bulunduğunuz konumu bir daha gözden geçiriniz! Yoksa, teröristler hendeğe gömülürken siz de sandığa gömülürsünüz!

13.02.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ