Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

DERS VERENE BAK!

Fazilet ve reziletlerin yer değiştirdiği bir mekan ve zaman diliminde yaşıyoruz. Bizde bir söz vardır: “Haline bakmıyor, Hasan Dağına oduna gidiyor” derler bazı adamlar için. Haddini aşan insanların durumunu anlatan temsîlî bir fıkra ile konuya girmek istiyorum.

Biraz âmiyane olacak ama, ne yapalım “kabr-i kalbden hakaik çıplak çıktı, nâmahrem olanlar nazar etmesin” diyor, Bediüzzaman.

Bir çobanın nezaretinde koyun ve keçilerden ibaret bir sürü otlarken, önlerine bir hendek çıkar. Sürü karşıya geçmek için o hendeği atlamak zorundadır. Koyun ve keçileri temsîlen iki hayvanın konuşmasına şahit oluyoruz. Hendeği atlayıp karşıya geçen keçi, durup koyunun durumunu seyrediyor. Koyun hendeği atlarken kuyruğu kalkıyor ve affedersiniz mahrem yeri açılıyor. Ama bu tarafta keçi bu manzaraya karşı kahkahayı basıyor. Bu arada koyun da mecburen kendisini savunurken; “yahu benim ömrümde belki bir defa mecburen buram açıldı, ama ya senin ki? Devamlı açıkta duruyor…”

Şimdi, 14. Aralık. 2014 Günü bu ülkede, “Tahşiyeciler” denilen bir gruba yönelik, önceden planlanan bir operasyonun bir kumpas olduğu ve bu kumpası organize ettiği iddiasıyla, içerisinde birkaç tane de gazeteci bulunan 31-kişi hakkında gözaltı kararı verilmesiyle önceden hazırlanan bir senaryo seyrettik.

Bu oyunu gören Batı, tam da fırsat bu fırsat diyerek, “Mal bulmuş Mağribî gibi” bu olayın üzerine atladı. Vay efendim! Basın hürriyeti, insan hakları, demokratik hakların kullanımı…

Ey Batı! Sen hangi dersi kime veriyorsun? Bu ülke demokratik bir hukuk devletidir. Yargı bağımsızlığı vardır. Yine bu ülkede hiç kimse, mesleğini ileri sürerek suç işleme imtiyazına sahip değildir.

Senin demokrasi getirme niyetiyle girdiğin Irak ve Afganistan’ı bütün dünya ibretle seyretti. Sen, insan haklarına saygını Guantanamo’da gösterdin. Filistin ve Gazze’deki masum çocuk katliamlarına destek verdiğinde, Mısır’daki devrimi alkışlayıp Suriye’deki vahşeti seyredip dururken; bu millet ve bu milletin hür iradesiyle seçilmiş insanlar, her türlü zulme karşı dimdik ayakta durmaya devam ediyorlar ve devam etmeye de azimlidirler, inşaallah!

20.12.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ