Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Bu Ülke Âlemi İslam’ın Kapısı Ve Kilididir

Bundan önceki yazımda Bediüzzaman’ın hayattaki talebelerinin, Ak Partiyi neden desteklemenin bir zaruret, hatta mecburiyet olduğuna dair neşrettikleri lâhikayı özetlemiştim.

Yine, Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin yaşayan talebelerinden Said Özdemir’in, Üstatla kendi arasında geçen bir hatırasından söz etmek istiyorum. Said Özdemir;1953 yılında, Isparta’da yaşayan Üstadı ziyarete gider. Fakat bu arada Said Hoca, Ankara’nın kasavetli havasından sıkılmış bir vaziyette, hatta kitaplarını ve bir kısım eşyasını Ankara Ulus’taki Zincirli Camiinin önünde satışa çıkarır. Niyeti Mekke veya Medine’ye gidip oralarda yaşamaktır.

Üstadı ziyaretinde bu niyetini izhar eden Said Özdemir’e Üstad: “Sen ne diyorsun Said? Ben Mekke veya Medine’de olsam yine Türkiye’ye gelirim. Zira burası Âlemi İslamın kapısı ve kilididir, bu kapı açılacak Âlemi İslam hürriyet ve saadete kavuşacaktır. Buradan gitmek savaştan kaçmak gibidir.” Bu ikazı işiten Said Özdemir Ankara’ya döner ve hizmetlerine devam eder. Allah kendisine hayırlı ve uzun ömürler ihsan eylesin. Hâlâ hizmetlerine devam etmektedir.

Evet, bu ülke Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşında bütün dünyaya karşı kutsal bir mücadele vermiştir. Akabinde de Cenabı Hakk’ın inayeti ve milletimizin inancının gereği; ümit, şevk, himmet, gayret ve topyekûn fedakârlığının neticesinde başarıya ulaşmıştır.

1 Kasım Seçimlerinde de bu ülke için, zâhirî bütün sebeplerin aleyhinde gözükmesine rağmen, “Müsebbibü’l-esbap ”olan, yani bütün sebeplerin arkasında bizzat icraat yapan Cenabı Hakk’ın inayeti ve milletimizin engin ferasetiyle bu ülke bir daha; “terör, kaos, istikrarsızlık, bölünme ve kardeş kanı dökme fitne ve belasından kurtulmuştur.”

1 Kasım Seçimleriyle:

1-Âlemi İslama ve mazlum milletlere bu ülke, ümit ışığını tekrar alevlendirmiş ve o kutsal bayrağı dalgalandırmaya devam etmektedir.

2-Bu millet ve memleket aleyhine; hile, entrika, fitne ve bozgunculuk yapıp bu ülkeyi madden ve manen zaafa uğratmayı planlayanların hile ve tuzakları akamete uğramıştır.

3-Geziyle başlayan bir süreçle, yönetimde bir zaaf meydana getirmek ve arkasından terörle bir korku salarak bu milleti sindirip, farklılıkları öne çıkararak memleketi parçalamak isteyen ve maalesef bu konuda hem içeriden ve hem de dışarıdan bu sinsi emellere alet olanların da niyetleri boşa çıkmıştır.

El-Hâsıl: 1 Kasım Seçimleri bir milat olmuştur. Zulmün ve zalimin son hücumu da püskürtülmüştür. Hak her zaman olduğu gibi galip gelmiştir. Kazanan; bu ülke, bu millet, demokrasi, barış, huzur, istikrar, ümit ve kardeşlik olmuştur. Bu istikamette sa’yü-gayret edenleri kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Allah bu millete zeval vermesin.

07.11.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ