Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

BİR HATIRA VE BİR İTİRAF

Sene 2005, Kanada’nın Montreal kentinde yaşayan çocuklarımızı ziyarete gitmiştik. Damadım, 2 arkadaşıyla birlikte bir piza imalatı üzerine bir iş yeri açmış çalışıyorlardı. Bizi de ailece piza yemeğe davet ettiler, gittik. Montreal’in işlek bir caddesinde güzel bir mekân ve maşallah işleri de gayet güzel gidiyor.

Akşamüzeri bisikletli bir beyefendi geldi. Bizim damat adamın eline bir tomar piza reklamı verdi ve akabinde de 50 CAD (Kanada Doları) para verip gönderdi. Sordum bu hal nedir? Damat dedi ki: Baba bu şahıs, Romanya’dan iltica etmiş bir mühendistir. Her hafta gelir, bizim piza reklamını dağıtır ve 50 Dolar da parasını alıp gider.

Ben bu ve buna benzer orada yaşadığım bazı olayları muhtelif mahfillerde anlatıp, o şa’şalı ülkelerin yalancı parıltıları ile güzel ülkemin mukayesesini yapardım. Ama gel gör ki, özellikle saplantılı bazı zihniyetin temsilcileri bunu anlayamıyorlardı veya işlerine gelmiyordu.

İşte onlardan biri de bu gerçeği şimdi itiraf ediyor:

GERÇEK BİR İTİRAF

Yurtdışında firarî olarak yaşayan ve sosyal medyada yaptığı yayınlarla tanınan Said Sefa; 17.01.2019 günlü medyaya düşen, videosunda yurtdışındaki firarî Fetöcülerin hâl-i pürmelâlini anlatıyor: Avrupa ve Amerika’da öyle şa’şalı bir hayatın olmadığını anlatan S. Sefa, kendisinin 3 yıldır Kanada’da yaşadığını ve çocuklarını göremediğini, burada bazı ailelerin parçalandığını kaydettiği videosunda firarilere de bazı nasihatlerde bulunup bulunduğu ülkenin kadrini bilmeleri gerektiğini hatırlatıyor.

Dahası, Türkiye’ de ne olursanız olun; oradaki hizmetiniz, akademik kariyeriniz burada hiçbir işe yaramıyor. Burada pek çok akademisyen, Dr. ve Mühendis ya piza dağıtıyor ya da uber taksi şoförlüğü yapıyor diyor, Said Sefa.

Türkiye’yi dışarıya karşı karalama kampanyasına girişen zümreye de ibret olması bakımından bir gerçeği ifade eden Sefa, suçlu Fetöcülere de şöyle tavsiyelerde bulunuyor: Hâkim huzuruna çıkın, suçlarınızı itiraf edin, paşa paşa yatın, Avrupa ve Amerika hayallerinden uzaklaşın. Vicdanınız rahatlasın v cezanızı Türkiye’de çekin…

Said Sefa’nın bu itirafı; sahte bir Mesih’in peşine düşüp bu ülkeye ihanet edenlere ve kandırılanlara çok ciddi bir ikazdır. Umarım, vicdanı tefessüh etmemiş olanlarda makes bulur.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ