Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Bir hasta ziyareti vesilesiyle

Zaman aynı zaman ve mekan aynı mekan olmakla birlikte bunların kuşattığı varlıklarda hayat ve harekatın hızlandığını görüyoruz.

Şu dünya istasyonuna gelenler kadar da gidenleri bir bir uğurluyoruz.

Son bir ay içinde dost ve akrabalarımızdan; Yusuf Yazıcı’nın, Ali Bayındır ve Mustafa Ölmez’in annelerini, bizim köyün eski muhtarı Rasul Aktaş’ı arka arkaya ebedi aleme yolcu ettik. Cenab-ı Hak hepsine rahmet eylesin. Geride kalkanlara da sabr-ı cemil ihsan eylesin.

Bunlar giderken de lisan-ı halleriyle bize:’Biz gidiyoruz, siz de peşimizden geleceksiniz, dikkatli olun, size verilen ömür sermayesini yerli yerinde sarf edin…’tarzında bir takım dersler veriyorlardı.

Kabirden hastaneye yönümü çevirdim. Hem yakınlarımı ziyaret ve hem de ibret için Sorgun Devlet Hastanesi’ni geziyorum. Bu ziyaret benim için iki çeşit fayda sağlıyor. Birincisi, oradakileri teselli ederek manevi ve uhrevi ticaret. İkincisi; sıhhat-i bedenim yerinde iken nefsim şımarıyor ve taatte tembellik ediyor. Hastaları göstermek suretiyle nefsime ders veriyorum.

Her ne ise; değerli dostum Devlet Hastanesi Baştabibi Uzman Doktor Sayın Şevket Bağcı elinden geleni yapmış, hastaneye ayrılan hemen her mekanı değerlendirmiş hiçbir boş yer bırakmamış. Ama o kadar…

Bu asırda, bu memlekete bu hastane yetersiz.

Daha önce Sorgun’un doğusunda uygun bir mekan bulunmuş, 200 yataklı bir hastanenin plan ve projesi hazırlanmış, temeli atılacak diye beklerken ne olduysa olmuş ve proje askıya alınmış…

Sorgun’un talihsizliği mi, sahipsizliği mi, ne diyelim buna?

Sayın Başbakan her ilde en az yirmi tane tesisin temel veya açılışın yapıyor.

Ey Sorgun ve Yozgatlılar! Bu imkan ve teveccühü bu yöne çevirmek için neyi bekliyorsunuz?

Saygıdeğer milletvekili aday adayları!

Bu memlekete hizmet için hayırlı bir başlangıç yapmanın tam zaman ve zemini. Neyi bekliyorsunuz? Niye acele etmiyorsunuz? Hayat hareketlendi. Sürat asrında yaşıyoruz. Bu zamana kadar bırakılan bu boşluğu sizlerin gayreti ile doldurma imkanı elimizdedir.

Lütfen bu fırsatı kaçırmayınız.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ