Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

BELDE ZİYARETLERİ

1985-1990 yılları arası Yozgat Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevim esnasında Yozgat’ın, özellikle Sorgun’un pek çok yerleşim yerlerini muhtelif vesilelerle gezip görmüştüm. Bir sebep olsa da buraları tekrar görsem ve 20-25 senelik bir süre içerisinde buraların nasıl bir değişim ve gelişim gösterdiğinin mukayesesini yapsam diye arzu ediyordum.Bu temennim sanki bir duayı makbule hükmüne geçti

Bu hafta (25.09.2012.Salı Günü) bir program çerçevesinde milletvekilimiz Sayın Ertuğrul Soysal ile ilçemizin bazı beldelerini ziyaret ettik.

Bunlar sırasıyla:

1-Belencumafakılı Beldesi (Erkekli ile birlikte)

2-Karakız Beldesi

3-Ahmetfakılı Beldesi

4-Araplı Beldesi

5-Gülşehri Beldesi

6-Doğankent Beldesi

7-Çiğdemli Beldesi

Söz konusu ziyaret ettiğimiz beldelerde, belediye başkanlarıyla birlikte halkla da yakın temasımız oldu.

Benim bu ziyaretten edindiğim intiba ve izlenimlerimi okuyucularımla paylaşmak istiyorum.

1-) 20-25 yıllık bir süre içerisinde gördüm ki bu yerleşim yerleri; yol-su-elektrik-iletişim-çevre düzenlemesi ve ağaçlandırma açısından epeyce bir mesafe katetmiş, ama yeterli görülmediği için halkın, haklı olarak daha da bir takım talepleriyle karşılaştık.

2-) Nüfusu 2000’in altına düşen belde belediyelerinde çok ciddi bir endişe yaşanıyor, kapatıldığı takdirde, buralara yeteri kadar devlet hizmeti gelmeyeceğini ifade ediyorlar.

3-) Son yıllarda, bilhassa Beldes Projeleriyle bazı belediyeler geniş çaplı ciddi faaliyet gerçekleştirmişler, yol-su ve çevre hizmetleri gerçekten göze çarpıyor.

4-) İş-Kur vasıtasıyla hem istihdam sahası genişletilmiş, hem bu insanlara mesleki beceri kazandırılmış ve hem de beldeler gelişip güzelleştirilmiştir.

Sonuç olarak; bu beldelerin göçün önlenmesinde, tarıma dayalı ekonomik kalkınmada yakın köylerle ve hatta beldelerle birleştirilerek ayakta kalması ve hizmetlerini devam ettirmesi bence çok büyük önem arz etmektedir.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ