Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

BEKLEMESİNLER!

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 20 Ocak 2018 günü saat: 17.00’de başlayan, sınırımızdaki terör yuvası olan Afrin’e yapılan “Zeytin Dalı” harekâtında; pek çok slogan, afiş ve mesajlar dikkatlerimizi celbetti, hissiyatlarımızı dalgalandırdı.
Ama bunlardan birisi vardı ki; gerçekten bu mesaj, vatan sevgisinin ve bu vatanı koruma uğrunda şehadeti göze alan ve bu şehadetin neticesinde Cenabı Hakk’ın vadinin ne kadar ulvî ve kıymettar olduğuna inanan birinin, arkasında bıraktığı ailesine ve milletine verdiği mesajdı. “Beklemesinler!”
Harekâtın başladığı ilk günlerde, ulusal bir televizyon kanalının savaş muhabiri tankın üzerindeki bir Mehmetçik’e soruyor: “Ailene bir mesajın olacak mı?” Asker: “Beklemesinler” diye, muhabirin şahsında hem ailesine ve hem de bu millete tüyler ürperten bir mesaj veriyordu. Neydi o mesaj? “Ben ebediyete gidiyorum, yani onlardan daha hayırlısını buldum” demiye getiriyordu. Evet, bence mesajın muhtevası buydu.
Bunun bir örneğini 1400 sene önce Allah Rasûlü’ nün (sav) bir mucizesi vesilesiyle görüyoruz: Ulemâ-i zahir ve bâtının, Tâbiin zamanında en büyük reisi ve İmam-ı Ali’nin (ra) mühim ve sâdık bir şakirdi olan Hasan-ı Basrî (ks) haber veriyor ki: Bir adam, Rasûlü Ekrem (asm) in yanına gelerek, ağlayıp sızladı ve dedi ki: “Benim küçük bir kızım vardı, şu yakın derede öldü, onu oraya defnettim.”Allah Rasûlü (sav) ona acıdı ve dedi ki: “Gel oraya gideceğiz.” Gittiler. Rasûlü Ekrem (asm) o ölmüş kızı çağırdı: “Ya Filane!” dedi. Birden o ölmüş kız, “Lebbeyk ve Sa’deyk” (Buyurunuz) dedi. Rasûlü Ekrem ferman etti: “Tekrar peder ve validenin yanına gelmek ister misin?” O dedi: “Yok, ben onlardan daha hayırlısını buldum.”
İşte o tankın üstündeki Mehmetçik’in ailesine vermek istediği mesajın anlamı buydu: “Beklemesinler!”
Ben bu manzarayı görünce, tedâiy-i efkâr vasıtasıyla; Kıbrıs Barış Harekâtında, kaçmasınlar diye tanka zincirle bağlanan Rum askerlerini hatırladım.
Bir de; Gazzeyi işgal eden İsrail askerlerinin, Filistinli çocuklardan korkupta, günlerce tanktan çıkamayıp altlarına çocuk bezi bağlayarak; bindikleri tankı da, Ortadoğu’yu da ve bütün dünyayı da o pis kokularıyla rahatsız ettiklerini hatırladım.
İşte iman bu! İmanın güzelliği bu! “Hubbü’l-vatan, minel iman” itikadının bir Mehmetçik’in kalbinden yansıyıp dilinden dökülen şehadet aşkı! “Beklemesinler!” Ben daha hayırlısının kokusunu aldım!

29.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ