Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ANLAYIŞ FARKI

Akıl, fikir, iz’an, insaf, şuur, basiret ve feraset gibi hissiyat insana ait ve insan davranışlarına yön veren duygulardır. Bu duygular sayesindedir ki, insan diğer varlıklardan ayrılmaktadır. Yani insanın; mazi, hal ve istikbale ait geniş bir hayatı vardır. Yani insan, mazisinden aldığı ibretli derslerle istikbale emin adımlarla yürüyecektir.
Yürüme deyince, ister istemez güncel bir konu herkesin ve her kesimin dikkatini çekmektedir.
Ülkemizde bir siyaset adamı, birtakım mahfillerden (Pensilvanya-Kandil) aldığı talimatla Ankara’dan İstanbul’a kadar bir yürüyüş başlatmış ve bunun gerekçesine de “Adalet” ismini vermiştir. Kim için? Devletin gizli (mahrem) sırlarını ifşa etmekten tutuklanan bir milletvekili için… Yani Türkiye Cumhuriyetinin Milli İstihbarat Teşkilatının tırlarıyla taşıdığı yükü (silah iddiasıyla) yakalayıp “Mal bulmuş Mağribi gibi” üzerine atlayarak güya gazetecilik yapıyormuş gibi bir faaliyet içinde bulunan ve yaptığı işin açıkça bir casusluk faaliyeti olan birileri için “Adalet Yürüyüşü”!
Bu yürüyüşün; mahiyeti ve muhtevası, katılanlar ve alkışlayanlar yönünden bakıldığında çok şey söylenebilir, ama ben olaya biraz da farklı açıdan bakmak istiyorum.
Bu olayla ilgili medyada çok farklı değerlendirmeler var. Mesela: Sağdan, soldan; liberalinden, muhafazakârına kadar bir kısım insanların şu ifadelerini ben şahsen kabullenemiyorum.
Ne diyorlar, biliyor musunuz? “Sayın Kılıçdaroğlunu da anlamak lazımmış!”
Be hey anlayışına hayran olduğum adam! Sen hangi vicdan, insaf ve adalet duygusuyla bütün bunları yazıp çiziyorsun? Sen; 15 Temmuzda bu ülkenin maddi-manevi şahsiyetini ortadan kaldırmaya yönelik bir hareketi anlayamadın galiba…
250 Şehit, 2000 Gazi ve yakınlarının hissiyatı senin (varsa) vicdanında ma’kes bulmadı galiba…
Çalınan sorularla binlerce kişinin mağduriyetleri seni hiç ilgilendirmiyor galiba…
Bu milletin kutsal değerleri ayaklar altına alınırken adaletin a sını bile aklına getirmeyenlerin, bu ülkede fitne ve kargaşa çıkarmak için bu kutsal kavramlara sarılmaları hiçte etik değildir, yakışmıyor…

04.07.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ