Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINI ZİYARET

Sözkonusu Yüksek Mahkemenin Başkanlığına yeni seçilen Prof. Dr. Zühdü Arslan’ı tebrik maksadıyla, 27.Mart.2015. Cuma günü Sorgun’dan bir heyetle Ankara’ya gittik. Ziyarette, Sorgun Kaymakamı Sayın Ali Arslantaş’ın tensipleriyle; Belediye Başkanları, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Basını temsilen bir kişi (Şahin Özmen), öğretmen ve öğrenci temsilcileriyle birlikte 60- kişi civarında bir grup mevcuttu.

Anayasa Mahkemesi, tarihinde belki böyle bir ziyarete ilk defa şahit oluyordu. Zira oraya gelip o kapıyı çalanların niyeti bellidir. Ya şahsî bir hukuk mücadelesi, ya hak ihlali veya TBMM. den çıkan kanunların iptali talep edilmektedir.

Yüksek Mahkemenin salonu; bugün istisnaî bir toplantıya mahal oluyordu. Eskiden beri süregelen devletin bir çok kademesi gibi, o soğuk ve donuk yüzü birden ısınıyor ve güler yüzüyle halka açılıyordu. Önce görevliler bir ciddiyet içerisinde nizamiyeden salona kadar bizi karşıladı ve daha sonra; çok sempatik, cana yakın, güler yüzlü tavırlarıya Başkan, salondakilerle tek tek tokalaşarak hoş geldiniz dedi.

Milletlerin bekasına tesir eden en yüce kavramın adalet ilkesi olduğunu her akl-ı selim teslim etmektedir. Bu sebeple, bu ülkenin, adalet tevzii edecek en yüksek kurumunun başına Sorgun’lu bir hemşehrimizin, orayı hak ederek gelmesi, hele bir öğretmeni olarak benim ve bütün Sorgun’un bir iftihar vesilesi olmuştur.

Sorgun Kaymakamı sebeb-i ziyaretimizi hülasa ile: Bu Yüce Makama seçilmesinden dolayı, Sorgun ve Sorgunlular adına tebrik ve başarı dileklerini bizzat sunmak istediklerini dile getirdi. Daha sonra ziyaretçiler tek tek kendilerini tanıttılar. Bu arada, Yozgat Milletvekili Sayın Ertuğrul Soysal da bu ziyarette hemşehrilerini yalnız bırakmamıştı.

Gerek Sayın Kaymakam ve gerekse Sayın Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in, Sorgun’u sembolize eden çeşitli sanatlardan birer nümune olarak hediye takdiminden sonra ben de, kendi telifatımdan iki adet kitabımı imzalıyarak takdim ettim.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühdü Arslan yaptığı konuşmada: İçimizden biri olduğunu, bu memleketin tozlu-çamurlu sokaklarında büyüdüğünü, bu memlekette; ırk, renk, dil, din farkı gözetmeden herkesin çalışarak, bu ülkede her makama gelebileceğinin örneği olduğunu ifade etti. Bulunduğu kurumun ve konumun farkında olduğunu, adaletin gerçekten “Mülkün Temeli” olduğunu, bu idrak içerisinde çalışacağını belirtti. Yine bu ziyaretin, kendisini son derece mutlu ettiğini ifade ile; hemşehrilerinin bu iyi niyet, samimiyet ve başarı temennilerine teşekkür ederek, sizlerin ve sizin şahsınızda milletin teveccühlerine layık olmaya çalışacağım dedi.

Bir mübarek Cuma günü biz de; ziyaret, tebrik ve dualarımızın kabulü temennisiyle kalıcı bir hatıra olarak birer resim çektirip Yüce Mahkemeden ayrıldık.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ