Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ANARŞİ-TERÖR-ŞİDDET

Bu terimlerin her birisi; nizam, intizam, asayiş ve huzuru bozmağa yönelik, yani insanca yaşamanın temellerini sarsan ferdi veya toplumsal davranış bozukluklarıdır.

İnsanın yaratılışında sınır tanımayan bir takım duyguları vardır. Bunlar, ailede-okulda veya toplumda eğitilip terbiye edilmez ise, bilhassa o hislerin galeyanda olduğu yaşlarda bu duyguları taşıyan insanlar serbest bırakılırsa patlamağa hazır, pimi çekilmiş bomba gibi olur.

Söz konusu hissiyatın; ta’dili, terbiyesi ve uygun istikameti bulması uzun bir zamana ve ciddi bir eğitime matuftur. Bununla birlikte kanunlar çerçevesinde, devletin bu tür taşkınlıklara fırsat vermemesi gereklidir. İşte, örneğini yakinen gördüğümüz olaylarda da olduğu gibi bazı art niyetli insanlar, özellikle gençlerin bu hissiyatlarını okşayarak onlardan faydalanmanın yollarını arıyorlar.

Son günlerde üniversitelerde görülen ve ODTÜ’ de iyice ortaya çıkan toplumsal olaylar, bu ülkenin huzurunu bozmağa yönelik en önemli göstergedir.

Bu millet; dişinden, tırnağından ve alın terinden hasıl olan bir gayretle ve ekmeğinden kesilen vergilerle bir eğitim kurumu kuruyor. “ Neslimiz iyi yetişsin; karada, denizde, havada ve uzayda da söz sahibi olalım, kimselere muhtaç olmayalım, bilimsel ve teknolojik güç yönünden de hakimiyetimizi koruyalım” niyetiyle, sabırla beklediği bir sonucu heyecanla temaşa etmek isterken (milli uydumuzu uzaya göndermemiz esnasında) sen gel bu millete ihanet et…

Bu tür toplumsal terörün dışarıdan beslendiğini ve bu ülkenin geleceğini yok etmeğe yönelik ihanet şebekelerinin icraatları olduğunu, şimdiye kadar cereyan eden pek çok olay ortaya koymuştur. Burada benim tahammül edemediğim husus şudur: Kendini sorumluluk makamında gören ve bu ülkenin yönetimine talip olan insanların bu olayları çarpıtarak tasvip etmeleri, hatta alkış tutmalarıdır. Ve yine bir grubun da; kendilerine, bu ülkenin milli menfaatlerine uygun bir nesil yetiştirmek üzere emanet edilen bu gençlerin, bu tahribatlarını hoş görmeleri ve engel olanları da neredeyse ihanetle suçlamalarıdır.

Konuyla ilgili pek çok üniversiteden yükselen gür sadâlar bana ümit ve teselli veriyor.

Haydi Yozgat! Ve bu sahada O’nun temsilcisi “Bozok Üniversitesi!”Adınıza menfi sahada yapıştırılan lekeyi silin ve bu müspet sahada siz de sesinizi yükseltin.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ