Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ALLAH’TAN ÜMİT KESİLMEZ

Ümit, çok güzel bir duygudur. En karamsar olduğum zamanda bile, yani bil-külliye bütün sebeplerin sükût ettiği zamanda Hz. Yunus (as) un durumunu hatırlarım. Ve O’nun : “Fenada fiz-zulümati…” diye başlayan, Kur’anda bize emsal teşkil eden duasını okumayı ihmal etmem.

Bu mukaddimeden sonra bana çok enteresan gelen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Daha önceki yazımda da belirttim. Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi yoğun bakımında yatan bir hastamız var. Bu münasebetle sık sık oraya gidip hastanın durumunu takip ediyor ve ilgili Doktorlarla görüşüyoruz.

Yine böyle bir gün acil servis kapısında otururken, bir Yozgatlı dostum geldi. Hoş-beş, hal-hatırdan sonra ben ona: Senin bel fıtığın vardı ne oldu, onun için mi geldin, diye sordum. O: Yok dedi. Onu tedavi ettirdim. Nasıl, nerede diye sordum. O da: Yozgat’ın Çatak Mezarlığında dedi. Allah, Allah! Nasıl oluyor, bu dedim. Başladı anlatmağa:

Bir gün adı geçen mezarlığı ziyaretimde baktım ki, dostlarımın da bulunduğu yerde, çok büyük çapta çöp vb. pislikler var. Mezarlığın insan hayatına maddi ve manevî faydası olduğunu daha önce duymuştum. Ben de burayı temizlemeyi kafaya koydum. O günden sonra, her gün sabah namazını camide kılıp elime küreği alıp oranın temizliğine başladım ve yirmi bir gün sonra orayı tamamen temizledim, biiznillah bel fıtığından da kurtuldum…

Evet, dostumun anlattıkları bana çok enteresan geldi. O kendisi bana şöyle bir ifadede daha bulundu ve ben bunu bir espri mahiyetinde algıladım ama o buna çok inanmış gibiydi. Dedi ki: “Ben dünya ehlinden derdime bir deva bulamadım, ehl-i ahiretin kapısını çaldım. Onlar hürmetine de Cenabı Hak bana şifa nasip etti.”

Dostum, kendi yaşadığı olaya kendince bir yorum getiriyordu. Peki, bu konuda ölçü bu mudur? Hastanelerden, Doktorlardan çektiğini, hatta belini çektirdiği (özel halk hekimlerinden!) şikâyetlerini sıraladı. Sonunda bu çareyi bulduğunu ifade etti.

Bu konuda yazılıp söylenecek çok şeyler var, ama sütunum müsait değildir. Bunun için kısaca, dostuma da söylediğim şu hususları belirtmeliyim:

1-) Her derdin bir devası vardır, arayıp bulmak gerekir.

2-) Her konuda ehl-i ihtisasın sözü ve teşhisi nazara alınmalıdır.

3-) Yarım hekim candan, yarım imam dinden eder derler, bunu unutmayınız.

4-) Bütün hastalıkların sebebi; düzensiz beslenmeyle birlikte, tembellik, atalet ve hareketsizliktir.

5-) Ölüsüne hürmet ve merhamet etmeyen, dirisine de saygı göstermez.

6-) Kabir ehli ruhen yaşamaktadır. Yapılan her bir faaliyet, özellikle a’mal-i saliha onların da takdirine mazhar olursa, sizin için Cenabı Hakka arz-ı münacat ederler.

09.06.2014
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ