Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Allah akıl versin

Nasreddin Hoca akıl hastanesini gezerken rastladığı birine sorar:

-Senin görevin nedir?

İlgli şahıs cevap verir:

-Ben Delibaşıyım.

Hoca ona doğru döner ve :

-Allah akıllar versin, der.

Şimdi bu ülkenin Güneydoğusundaki bir kısım aklı evveller veya akıllarının kontrolü başkasının elinde olanlar tutturmuşlar bir “özerklik” teranesi!

Behey akıl ve feraset fukaraları! Ben size ne diyeyim, bilmiyorum ki?

Çok uzağa gitmeye gerek yok, şu insan vücuduna bir bakın. Parmaklar ayrı ayrı olduğunda hiçbir işe yaramadığı halde,bir kolda birleşince bakın neler yapıyor.Vücudun organları tek başına arzu edilen fonksiyonları ifa edemezken;bir vücutta, bir kafa ve kalbin kontrolünde sağlıklı bir şekilde o organların harika icraatlar yaptığını göreceksiniz.

Biz öyle ince işten anlamayız diyorsanız,çevrenize bir bakın!O Ortadoğu haritasını kimler çizdi? O küçücük devletçikleri,bağımsızlık vaadiyle,zamanla o ejderhalar nasıl yuttular?

Dini, dili, mezhebi farklı ülkeler bir araya gelip Avrupa Birliği oluştururken,Almanya Batı Almanya’nın aleyhine Doğuyu katıp sınırı kaldırırken,dünya globalleşirken hangi akla hizmet edip;ayrılığın, nifakın,iftirakın tohumlarını ekmeğe çalışıyorsunuz!

Yoksa,bu Türkiye güçleniyor, “İttihadı İslam” (İslam Birliği) diye bir birlik kurar da menfaatimize halel gelir diyen büyük canavarların oyunlarına alet mi oluyorsunuz?

Temsil ettiğinizi iddia ettiğiniz halkın çoğunluğu acaba bu fikri tasvip ediyor mu?

Son sözüm:Her yönüyle ittihad etmiş bu milleti ve bu vatanı kimse bölemez.Beyhude kan ve göz yaşı döktürmeyin!Tarihinin şehadeti ve Kur’anın işaretiyle Cenab-ı Hak bu milleti; zilletten, meskenetten ve esaretten muhafaza etmiş ve kıyamete kadar da muhafaza edecektir,inşaallah!

AÇIK TEŞEKKÜR

Şefkat,merhamet ve fedakarlık timsali Muhtereme Kayınvalidemin 13 Temmuz 2011 Çarşamba günü vefatı sebebiyle, kadirşinas dostlarımızdan; cenazesine bizzat iştirak edenlere, hanemizi teşrif edenlere ve telefonla taziyetlerini iletenlere şükranlarımı sunarım.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ