Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ALDATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Geçen Cuma Hutbesinde, Hatip efendi bu hadisi okuyunca kendi kendime dedim ki; bu hadisi yıllarca dinleyip insanları kandırmaya çalışanlar, acaba Hz. Muhammed’den başka bir Peygambere mi ümmet olmak istiyorlar? Yoksa bu dünya menfaati bu insanları bu kadar mı şirazeden çıkardı?

Evet, bu çeşit insanlara sorsan: Kimin ümmetisin? El-cevap: Hz. Muhammed’in ümmetiyim. Yahu O (asm), insanlarla olan münasebette ümmetini nasıl ikaz ediyor? Ticarette emniyetin sağlanması hususunda bakın ne buyuruyor: “Aldatan bizden değildir.”

Siz de aldanmayın öyleyse! Nasıl aldanmazsınız?

Köroğlu’nun, “Delikli demir çıktı mertlik bozuldu” dediği gibi, Merhum Necip Fazıl’ın, “aynaların ihanetinden” bahsettiği gibi, Televizyonun o büyülü ekranındaki sihrin tesirinden kurtulabilirseniz kendinizi aldatılmaktan kurtarabilirsiniz.

Ben de, kendi kendime bu sahte reklamlara karşı aldanmam diyenlerden biriydim. Ama itiraf ediyorum ki; iki defa da ben aldandım. Ey dostlar! Sakın siz aldanmayın…

Nasıl mı? Evde, malum çok acil ihtiyaç hissettiğiniz araç-gereçlerden biri bir matkaptır. Bir gün baktım ki, çok cazip bir matkap reklamı var. 99 tl. ye. O kadar yan ürünleri (parçaları) var ki, neredeyse atölye açarsınız. Her neyse telefonla bir adet sipariş verdik. İki gün sonra paket geldi. Tamı tamına 110tl.verip paketi aldık ve heyecanla açıp baktık ki; parçaların yarısı plastik, uçların tamamı alimünyum ve biz tuğla duvara bir delik dahi açamadık. Bunun üzerine Sorgunda, Perşembe pazarında pazarcı tezgâhlarına şöyle bir göz gezdirdim ve baktım ki bizim matkabın fiyatı: 49.99tl. Allahtan ertesi hafta aynı telefondan bir başka aletin reklamı için arandım ve arkasından da ağzıma geleni söyledim de biraz deşarj olup rahatladım.

İkincisi de: Ayak mantarı için verdiğim siparişlerde, 29tl. Yerine tamı tamına 40tl.ödedim de paketi açınca gördüm ki; bizim çocukluğumuzda hayvan otlatırken el-ayak çatlamalarına karşı kullanılan “krem-pertev” vardı ya işte onlardan hafif büyükçe 4 adet kutucuk içinde, 3-5 gramlık mayi halde krem… Al nereye sürersen sür. İlgili yerleri aradım. Hiç olmazsa koca koca prof. ları istismar etmeyin diyeceğim ama telefona çıkan yok.

El-hasıl: Görmediğiniz, dokunmadığınız malları sakın ha almayınız. Hele hele hesap numaranızı rastgele kimselere asla vermeyiniz…

30.10.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ