Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

AL ABDESTİNİ VER PAPUCUMU

Muhtelif vesilelerle kendisini rahmetle andığımız merhum Nasreddin Hoca’nın hayatımızın her safhasına ait ibretâmiz hatıraları vardır. İşte onlardan birisi de şudur:

Hoca bir gün bir nehir kenarında abdest alır ve tam işini bitirip kalkarken papucunun biri suya düşer, su alıp götürürken Hoca arkasından biraz koşar ama yakalıyamaz. Bu esnada nehirle hesaplaşmayı düşünür ve uçkurunu çözer, nehire doğru işemeye başlar ve bu esnada ağzından öfkeyle birlikte şöyle bir söz çıkar: “Al abdestini ver papucumu!”

Neden anlattım bu fıkrayı?

Geçen hafta İstanbul Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Polis Şubesine silah ve bombalarla saldıran iki canlı bomba kadın teröristin tavırları ve onlar hakkında daha önceden kanunsuz bir yürüyüş esnasında taşıdıkları afişe sahip çıkan milletvekillerinin görüntülerini hatırlayınca Hoca’nın bu fıkrası hatırıma geldi.

Her nekadar o teröristler layıkını bulsa da, onlara daha önce destek veren milletvekillerinin sırıtan suratları, hem levh-i mahfuzun sayfalarına ve hem de Türk siyaset tarihinin unutulmaz sayfalarına nakşedildi. Nesl-i âti ibretle okuyacaktır.

Ama şurası da muhakkak ki,insan hatadan hâli değildir. Bir hata yapılınca da özür dilemek fazilettir. İşte bu teröristlerin bu davranışlarını gördükten sonra bunlar hakkında daha önce, bunları sahiplenmeye ve eylemlerini benimsemeye dair ifadelerinden dolayı söz konusu milletvekillerinin özür dilemesi boyunlarının borcudur. Bunlara karşı ifade ettikleri takdir hislerini geri çekip hem bu milletten ve hem de suçladıkları devletten özür dilemeleri gerekir.

Bu olayın bir örneğini de “Gezi Kalkışmasında”ki kırmızı fularlı kızda gördük. Bazı medya kuruluşları, o kırmızı başlıklı kızın masumiyetini(!) bu milletin adeta gözüne sokarcasına günlerce reklamını yaptı ve beynini yıkamıya çalıştı. Ama daha sonra o kırmızı başlık çıktı, kel göründü ve o devrimci kız Kandil’de terörist başlarının haremine girmek suretiyle fıtratına uygun bir mecrada yürüyüşüne devam etti.

Şimdi bu teröristlere kol kanat gerenlerden bu millet namına şunu beklemek hakkımız değil midir? Bu hainlere destek verenler, biraz insaf ve hakperestlik damarları kalmışsa şunu desinler: “Biz sizi insanlık adına, demokrasi adına, hak ve hukuk adına destekledik ve sahip çıktık. Ama siz! Kelimenin tam anlamıyla hâin imişsiniz, bizi de kullandınız. Sizin yüzünüzden biz de bu milletin gözünde hâin damgası yedik.. size verdiğimiz desteği geri çekiyor ve bu milletten de özür diliyoruz!”

06.03.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ