Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

AK PARTİ İL KONGRESİ

Geçen haftasonu (24.01.2015.Cumartesi) Ak Partinin Yozgat il kongresine katıldık. Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Bozok Kapalı Spor Salonunda saat: 11.00’de başlayan kongreye yoğun bir iştirak vardı.

Delegasyon ve seyirciler kendilerine ayrılan kısımları doldurmakla birlikte, Ankara’dan da: Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Mahmut Kaçar, Ramazan Can, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer gibi siyasetçilerin yanında, Haziran 2015 seçimlerinde milletvekilliğine hazırlanan adayların da kongrede bulunması dikkatlerden kaçmadı.

İl Başkanı Harun Lekesiz: Yozgat’ta başarılı bir yönetim görevi ifa ettiğini ve tekrar başkanlığa aday olduğunu belirtti. Rabia işaretiyle Yozgat’ın çıkaracağı dört milletvekilinin tamamını almayı hedeflediklerini ifade etti.

Mustafa Elitaş: 03. Kasım. 2002 seçimlerinin Türk Demokrasi tarihinin bir kırılma noktası olduğunu, bunun 2014. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bir büyük mücadele içerisinde cereyan ettiğini ve 2015 seçimlerinin de bu noktadan büyük önem arzettiğini söyledi.

Süleyman Soylu: Türkiye’nin ve Ak Partinin hedeflerini anlattı. Bu bir kongre değil, Yeni Türkiye’nin akitleşmesidir, bugün bütün masum ve mazlum milletlerin hukukunu korumayı hedefliyen bir Ak Partiye güç ve kuvvet verme günüdür, 2015 seçimleri de bu bakımdan çok çok önemlidir dedi. Yine, Ak Parti iktidara geldikten sonra önce ekonomik vesayeti, sonra askerî ve bürokratik vesayeti, daha sonra yargı ve son olarakta paralel yapının vesayetini ortadan kaldırma mücadelesi verdi. Böylece bu milletin aleyhine yönelik bütün şer kuvvetlere karşı mücdeleyi sürdürmektedir dedi.

Bekir Bozdağ ise konuşmasında: Ak Partiyi, bu millete hizmet yarışında hiç kimsenin durduramıyacağını belirttikten sonra seçimlere geçildi. İki listenin yarışmasında, Zekeriya Avşar’ın listesindeki eksikliklerin itirazlara sebebiyet vermesine rağmen bu şekilde seçimin devam etmesine karar verildi. Yapılan oylamada; Zekeriya Avşar’a 129, Harun Lekesiz’e ise 459 oy çıkmış ve böylece Harun Lekesiz güven tazelemiş oldu.
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ