Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

ABDESTSİZ NAMAZ, ALİ’SİZ ALEVÎLİK, PEYGAMBERSİZ DİN

Bektaşi İmama sormuş: “Abdestsiz namaz olur mu? O da, olmaz demiş. Bektaşi: Ben kıldım oldu” demiş.
Geçen gün bir arkadaş ta benden sordu. Hocam abdestsiz cenaze namazı kılınır mı? Ben de kılınmaz, dedim. O da; ama cemaat toplanmış, abdest almağa vakit yok, bir kısmı benim gibi abdestsiz durdu, ben de iştirak ettim, ne olacak bu şimdi? Soru bu.
Ben de şöyle bir izahatta bulundum: Sizin ki cenazeye karşı bir tören, iyi niyet gösterisi ve dua olmuştur. Namazın olmazsa olmaz şartı, abdestli olmaktır. Ama cenaze namazında, şayet abdest almağa vakit yoksa teyemmümle namaza iştirak edilir. Bu bir istisnai haldir. Bir Müslüman’a yapılacak son görev bunu gerektirir.
Gelelim Ali’siz Alevîliğe: Kendisinin Müslüman ve Alevî olduğunu iddia eden bir zümre (geniş Alevî camiasını tenzih ederim) sanki; pek çok hadisin yanında Peygamberimizin (asm) Hz. Ali (ra) hakkında: “Men küntü mevlahu, fe Aliyyün mevlahu,” yani Ben kimin efendisi isem Ali de onun efendisidir, hadisini görmezden gelerek; kendisine bir meşrep ve yol çizip Hz. Ali’yi bir tarafa bırakarak Alevî olduğunu iddia etmek, abdestsiz namaz kılmak gibi bir garabettir.
Gel Gelelim Peygambersiz Din anlayışına: Daha doğrusu bu iddiada bulunanlar peşinen dinsizliğini ilan ediyorlar demektir. Ben en hafif ifadesiyle bu zümre hakkında sünnetsizler tabirini kullanıyorum. Zira bunlar son zamanlarda iyice azıttılar. Bir kısmı cehaletini, saygısızlığını ve hatta inançsızlığını örtmek için akademik titrini de kullanarak; peygamberimizin (asm) bir beşer olduğunu ve O’nun da hata yapacağını.. beyan ederek, elimizde Kur’an var, O’nu rehber edinelim ve Kur’an Müslümanlığını yaygınlaştıralım, başka delile ihtiyaç yok vb. sapık fikirlerle Müslümanların kafalarını karıştırmağa devam ediyorlar.
Peygambersiz din ihdas etmek, abdestsiz namaz gibi bir şeydir. Hatta kendini Peygamber yerine koymak gibi bir densizliktir.
Allah bu Dini ve Müslümanları bu fitne-i ahir zamanın şerrinden muhafaza eylesin!

23.11.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ