Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

2008 yılının değerlendirilmesi

Hasenatı ile, seyyiatı ile bir yılı daha geride bıraktık. Bu bir yılı herkes kendisine göre değerlendirecektir.

Bu 365 günde cereyan eden hadiselerin tamamını değerlendirme imkanımız yoktur. Ama bana göre, benim önemli gördüğüm, şahsımı ve ülkemizi ilgilendiren bazı olaylara birer satır başı açmak istiyorum.

2008 yılında:

1 – PKK’nın pek çok katliamına ve vahşetine üzülerek şahit olduk. Bu kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna Yozgat’tan da birkaç tane şehidi ebedi hayata yolcu ettik.

2 – Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçları açıklandı.

Buna göre:

a – Yozgat’ın nüfusu 200 Bin azaldı . 6 Milletvekilliği 4’e düştü.

b – 4 İlçe ilçeliğini, 32 Belde de beldeliğini kaybetti.

Bana göre mükerrer yazımın ve bu ilden göçün en çarpıcı göstergesi bu sonuçlardır.

3 – Yine bu yılda basın yayın organlarında yayımlanan (resimli) yazılar çok dikkatimi çekti. Neydi bunlar? Bazı okullarda namaz kılan öğrenciler suçüstü (!) görüntülenmişti.

4 – 4 ay Kanada seyahatim oldu. Oradaki intibalarımı (Şubat-Mayıs aylarındaki) gazetemizde yayımlamıştık. İnsan ister istemez yaşadığı olaylarla orayı mukayese edemeden yapamıyor.

Mesela :Yozgatta geçen gün bir alışveriş merkezinde biraz dolaştıktan sonra fazla kilonun da verdiği sıkıntı ile biraz dinlenmek istedim. Baktım bir köşede boş bir sandalye duruyor. Birkaç dakika oturdum. Daha sonra biri geldi, alaycı bir eda ile “Çay da ister misiniz beyefendi” dedi. Ben de “Tiryaki değilim ama bir de sigara lütfen” dedim. Bu davranışa karşı ne yaparsınız ? Yetkili birine söyledik bakacağız dedi ve bizi başından gönderdi.

5 – Yargıtay C.Başsavcılığı iktidarda bulunan AKP’nin kapatılması ile ilgili Anayasa Mahkemesine dava açtı ve bu ülke bir müddet bir kriz yaşadı. Neticede parti 1 / 2 oranındaki hazine yardımının kesilmesi ile kurtuldu.

6 – Ergenekon soruşturması kapsamında çok önemli isimler (Gazeteciden, Bilim Adamına ve Askere kadar ) gözaltına alındı. Ve hala soruşturmaları devam etmekte. İnşaallah sonucu bu ülkenin lehine olur da hepimiz rahat bir nefes alırız.

7 - CHP, Kılıçdaroğlu ile kılıcını çekti. AKP’li Dengir Mir Mehmet Fırat’ı yerinden etti. Sırada Ankara, İstanbul ve Yozgat Belediye başkanları gözüküyor.

8 – AKP Yozgat Milletvekili Yaşar Öztürk partisinden istifa etti. AKP bundan sonra bence milletvekillerinden şöyle bir teminat istemeli : “Partiden istifa eden, Milletvekilliğinden de istifa etmeli.”

9 – Dünya ekonomileri daraldı. İster istemez Ülkemiz de bu krizden nasibini aldı. Az kazanıp çok harcayan, ayağını yorganına göre uzatmayan fert ve toplumların kaçınılmaz sonucu bu idi. Bir de ucuz, keyfi, paradan para kazanmanın (üretim yapmadan) zengin olma hayallerinin hüsranı böyle sonuçlandı.

Bence yılın sözü :

“Asiyab-ı Devleti bir har da olsa döndürür.” (Ziya paşa)

Şair Eşref buna itiraz eder :

“.. Döndürür ama , saçtığı su binlerce ocağı söndürür.” (Şair Eşref)



Tarih : 01.01.2009
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ