YOZGAT OKURU

KONUK YAZAR

YOZGAT’IN GELECEĞİ

       Hepimizin bildiği bir söz vardır; "Her bedene aynı beden gömlek giydirilmez."

       Yozgat'ımızın kalkınabilmesi için bölgesel ihtiyaçlara göre projeler üretilmelidir. Bu projeler üretilirken de israfın ve gereksiz harcamaların önüne geçilebilmesi için mutlaka alan taramaları ve ihtiyaç analizleri yapılmalıdır. Örneğin tarım alanlarına kimyasallar barındıran fabrikalar kurulamayacağı gibi, insansız ve çocuksuz  alanlara da geçmişte yapıldığı gibi halı sahalar ve çim sahalar yapılmamalı.

      1- Acilen Kadışehri ilçemiz gibi çok geri kalmış, ancak geçmişten beri hayvancılık için büyük tecrübe ve potansiyel barındıran yerlere büyük baş ve küçük baş hayvan üretim tesisleri kurulmalı, bu tesislerin çevresine haftada 1 gün ücretsiz hizmet verecek olan küçük çaplı hayvan hastanelerinin kurulması, her yıl 20 gün sürecek uluslararası çapta hayvancılık tanıtım -fuarı açılmalıdır. Yozgat ve derununda Deveci gibi büyük bir yaylayı ve havzayı barındıran Kadışehri ilçemiz; hayvancılık ve süt ürünleri alanında marka bir şehir olmalıdır.

      2- Yozgat'ta acilen güneş ve rüzgar enerji santralleri ile doğalgaz olmayan yerlere bu enerjilerdenelde edilen ısınma sistemleri kurularak en temel ihtiyaçlar yerelinde karşılanmalıdır.

                                                                Fazıl DUYMAZ  /  Eğitim görevlisi

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ