YOZGAT OKURU

KONUK YAZAR

RAMAZAN ÇADIRLARI

Mübarek Ramazan ayı geldiğinde İslam ülkeleri ve bilhassa Türkiye’de Ramazan çadırları kuruluru. Harameyn’in etrafına da iftar sofraları açılır. Bu çadırlarda iftar yemeği verilir. Bu çadırların masraflarını Belediyeler.Özel İdareler, Sivil toplum kuruluşları, vakıflar ve varlıklı insanlar karşılarlar. Bu çadırlarda yoksullar , yolda kalmışlar, yolcular ,iftara evine uluşamayacaklar, o bölgenin insanları gelir.
Bu yıl ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi günlük 700 kişilik iftar yemeği verdi. Çadır çok mükemmeldi. Organizasyon iyiydir. Partililer hizmet ettiler. Gelen misafirlerini karşıladılar, yerleştirdiler, ihtiyaçlarını sordular. Geldiklerinde hoş geldin dediler. Giderkende güle güle yine bekleriz diyerek misafirlerin uğurladılar.
Yemekler iyi ve lezizdi. Yemekler çadıra geldikten sonra soğumaması için aparatlarla devamlı ısıttılar. Misafirlere bol kepçe yemek verdiler. Doymayanlar tekrar tekrar yemek aldılar, yemek çok boldu. Hiç kimse yemek yok, yer yok diye kapıdan dönüp gitmedi. Suriyeli olanlar hem iftarlarını açtılar hem de yanlarındaki getirdikleri tencerelerle yemek ve ekmeklerini aldılar. Çadır dışında masalar kuruldu. Çadırın bitişiğindeki park iftar yapanlarla doldu taştı.
Bu çadırın kurulmasına vesile olanlar, masrafını karşılayanlar, hizmet edenlerin Allah hayrını kabul etsin.
Çadırın masraflarını karşılayan İstanbul, Beşiktaş belediye başkanı Av.Murat Hazinedar’a ve belediye üyelerine teşekkür ederim.
Gelecek yılda da inşallah böyle insanları birleştiren iftar çadırını açılır.
Tüm İslam aleminin bayramı kutlu olsun. Bayramınızı kutluyorum.

Salim Bozkurt

26.06.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ