YOZGAT OKURU

KONUK YAZAR

CANIM ÖĞRETMENİM

Öğretim hayatımız henüz kendimizi yeni yeni keşfettiğimiz yaşlarda başlar.Henüz çantanın boyu kendi boyumuzla neredeyse aynı olduğu zamanlar.Yüreğimizdeki tatlı çarpıntının yanında endişe ve dahası korkuyla evimizden hazırlanıp götürüldüğümüz ve dahası orada da tek bırakıldığımız, başlarda anlayamadığımız ama alıştığımızda da kopamadığımız bir yer haline gelir okul eğer güzel bir öğretmene denk gelmişse zamanımız.Başlarda korktuğumuz, çekindiğimiz ama sonrasında nasıl oturup nasıl kalktığı, ayakkabısının rengi, elindeki kalem, kullandığı kelimelere kadar özendiğimiz, hayran olduğumuz hayatımızda kocaman bir yer kaplayan rol-modele dönüşür.
Ailemizden çok vakit geçiririp, daha çok göz göze geldiğimiz, bir davranışıyla günümüzü şekillendiren ve bazen de ömür boyu taşıyacağımız düşüncelerimize dokunan bir terzi gibi işler bizi öğretmen, eğer iyi bir öğretmene denk gelmişse kalbimiz. Küçük bir çocuğun kocaman kalbinde çok büyük bir yere sahip olan öğretmenlerimiz var, bir de bu büyük ayrıcalıktan hiç yararlanamayan hatırlandığında yürek burkan öğretmenlerimiz. Güzel bir öğretmene denk gelmek ne demek sahi ? Nedir bir öğretmeni güzel, ayrıcalıklı, hatırlanır , adı anıldığında öğrencisinin yüzünde tebessüm sebebi kılan tılsımlar nedir?
Öğrettiği matematik mi, okuttuğu metin mi, yaptırdığı ödevler mi ? Öğretmeninizle ilgili bir anınızı anlatın desem kaçımızın aklına bunlar gelir ki ? Öğretmenin mesleki alan bilgisinin gereği tüm öğretmenlerimiz bu becerilere sahiptir.Bunun dışında öğretmeni nitelikli kılan sahip olduğu değerlerdir. Herşey ‘sevmekle’ başlayacak ve sevmekle devam edip yine sevmekle son bulacak.Güzel uzun ama bir o kadar da yorucu olan bu öğrenme öğretme yolculuğumuzda ilk vasfımız sevmek olacak, yorulduğumuzda gölgesinde dinlendiğimiz bir ağaç, düştüğümüzde ise yerden kaldıran bir el olacak sevgi.Öğrencilerimizin gözlerine baktığımızda huzur bulacağımız limanlarımız olduklarını hissettiğimizde başlayacak öğretmenliğimiz.Öğrettiğimiz kadar öğrendiklerimizle geliştiğimiz bir yolculuk olacak. Bu yolculukta hayatlarını işleyebileceğimiz, güzel dokunuşlarla hayatlarını kolaylaştıracağımız öğrencilerimiz olması dileğiyle.Canım öğretmenim bu güzel yolculukta sevgi en güzel ve en sağlam rehberin olsun.

BURÇİN KAÇAN

13.11.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ