YOZGAT OKURU

KONUK YAZAR

400 YILLIK PLAN

Nezih KÖKSAL nezihkoksal@hotmail.com
Yıl 1981 Ocak ayı ortaları: Görevli olarak gitmiş olduğum USA'dan bir hatıramı yazmayı uygun buldum. Otelin lobisinde oturmuş ertesi gün ne yapacağımı, nereye nasıl gideceğimin arkadaşlarımla planlarını yapıyorduk. Tabi oraların acemisi ve yabancı oluşumuzun bir takım zorluklarıda vardı. İşimizi bitirmiş ve günün yogunluğunu üzerimden atmak için de ne yapacağımın da şaşkınlığı yok değildi.

O sırada koltukların önündeki sehpanın üzerin de dergiler vardı. Bir tanesi gözüme çarptı nedeni TÜRKİYE haritasının olması idi. Onu oradan aldım odaya çıkınca oda okumak, incelemek için aldım. Oradan ayrılıyordumki bir görevli gelip dergiyi bırakmamı söyledi. Ben oda da okuyup tekrar bırakacağım dedim ama kabul etmedi. Dergideki yazıları merak ettim sonuna kadar okudum ve kendi kendime analizini yaptım çok saçma ve olamaz dedim ama düşünmektende kendimi alıkoyamadım.

Dergide yazılanlara gelince resimdeki haritanın çok benzeyeni bir harita yazılanlar ise yine çok benzeri bir makale şeklinde yazı. Özet olarak Büyük İsrail Devletinin 400 yıllık planı ve nasıl gelişeceğini yazıyordu.

Dikkatimi çeken önemli konulardan birisi de şu idi 2015 ile 2020 yılları arasında TÜRKİYE, Irak, Suriye ve İran dan alınan topraklar üzerinde KÜRT devletinin kurulması idi.İlerleyen yıllarda ise Suriye, Irak, Ürdün, Filistin ve Kuveyt tamamen ortadan kaldırılıp kuzeyden Azerbeycan'ın Bakü' ye kadar toprakları alınıp üzerinde İSRAEL İMPARATORLUĞU kuruluyor. Türkiye'den alınan yerler Sivas'ın doğusu ve Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi.

Bu yazdıklarım hayal ürünü değil bunların yaptıkları planlardır. Uyumayalım bugün gördüğüm harita bana bu olayı hatırlattı.Uyumayalım bunları herkese anlatıp mani olalım. Bunlarıda yapabilmemiz için birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Kısır çekişmeler ile bir şey halledemeyiz. Yine bunlar bir takım insanları hoşuna gitmeyecek tenkit edeceklerdir. ALLAH bizleri KORUSUN diyor ve bu zalimlerden korunalım diyorum. Bizim bizden başka asla dostumuz yok.

Bize ne ARAP milletlerinden, ne AMERİKA ve ne AVRUPA devletlerinden fayda gelmez. ALMANYA, İNGİLTERE, FRANSA ve YUNAN lılar ne zaman dost oldular ki?

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !

Not; Bir adet harita vardır görüntülemiyorsa kurulması planlanan Kürt Devleti Haritasıdır
Nezih KÖKSAL
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ