Verda Aral GÜLBAY

GURBET'TEN

YENİ YIL KUTLAMASI

Yeni yıl geliyor; hepimize hayırlar,mutluluklar ve huzurlar getirsin.
Yeni yıl kutlamalarında en çok sevinen ,hayal kurmalarını ,gelecekten umut ettiklerini söyleyecek birisinin olması ve bu hayallerinin olacağına inanması gibi güzel duyguları yaşar çocuklarımız.Hayal kurdukça ümitleri artar .
Çocuk hayal kurmazsa geleceğini nasıl hazırlar .Büyüklerine nasıl güvenir.Neden buna engel oluyoruz.
Yeni yıl kutlaması hristiyan adeti değildir .Hıristiyanlar yeni yıllarını 25 Aralıkta kutlarlar ve tüm dünya ile de yeni yıla girmenin mutluluğuna katılırlar .Şimdi bizimle kutlamaya katılanlara siz hristiyansınız ,kutlama hakkınız yok deme lüksümüz var mı..Elbette yok.Demek ki hiç kimsenin de bizim ve çocuklarımızın hayallerine ve yeni yıl kutlamalarına katılma hakkımıza karışma hakkı yok.
Bırakın gençler, yaşlılar hep bir arada kardeşce bu yılı yine hep birllikte ,önce evlerinde büyükleriyle kutlasınlar, saat onikiden sonra da sokakta tüm insanlarla birlikte karşılasınlar dileklerine, birlikte amin ve inşaallah desinler.
Şeytan insanın aklına sokakta kutlamayı yasakladınız ama sizler evinizde kutluyorsunuz ya demeyi getiriyor .Dünya bunu kutlarken müslüman aleminde her ülke kutlarken neden bize yasak bunu anlamak mümkün değil.Dubai 'de müslüman ülke ama öyle kutlamalar yapılıyor ki dünya burada kutlamaya geliyor. Neden bizim ülkemize de bu kutlamayı yapmıyorlar .
Hep ,üzülenler Türkiyede 'ki müslümanlar mı olacak?
YENİ YILINIZI TÜM EN İYİ DİLEKLERİMLE ÜLKEMİZE VE SİZLERE BİRLİKTE MUTLU YAŞAMA İMKANINI GETİRSİN .

27.12.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ