Verda Aral GÜLBAY

GURBET'TEN

BAYRAM TEBRİĞİ

Dini bayramları hatırladığımda aklıma gelen ilk şey bayram giysilerim.Annemin ,bayram için yaptığı bir dizi hazırlıklar gelir aklıma.
Börekler, baklavalar açılır.
Bayram sabahı erkenden uyanır, babam ve ağabeyim camiye gider.
Sonra bayramlık elbiselerimizi giyer, ailece kahvaltıya otururuz.
Evimiz dedelerimizin yaptırdığı, Çapanoğlu Camii ile karşılıklı olduğu için, namazın tekbirlerini,saygıyla dinler ,bizler de tekrarlardık.
Top atışlarıyla bayramın başladığını Camii halkının dağıldığını görünce hemen kapıya koşar babamı ve ağabeyimi ,elimiz de şeker tabağıyla karşılar ellerini öper ,bayram şekerini ikram ederdik, tatlı güzel bayramlar yaşayalım diye.Eğer Kurban Bayramıysa babamın aldığı koyunu bir gün önce kınalar,sabaha hazırlardık ,
Bizlere Yozgatta çok mutlu bayramlar yaşatan Babamı,Annemı ve kardeşlerimi hep minnet hisleriyle anımsarım.
Sonra kesilen kurbanın etini kavurur soframıza koyar dualarla yerdik Babaannemin o güzel nur dolu yüzü hep aklımdadır.Şimdi ben bu güzel günün anlamını çocuklarıma öğretmekle yükümlüyüm ,torunuma da tabii ki.
Büyüklerinden örnek alacakları çok güzel örf ve adetlerimiz ,eksiksiz anlatarak öğretme çabasındayım .Umarım bunu başarırım.
İşte benim çocukluğumun bayram sevinçleri bunlardı .
Şimdi ben de anne ve anneanne oldum artık,bizim de elimizi öpmeye gelen evlatlarımız ,torunumuz var .Onların bizlere verdiği mutluluk asla anlatılamaz .Biliyorum ki sizlerde benimle aynı duyguyu paylaşıyorsunuz. Çocuklarımız için ,dualarınızı eksik etmiyoruz şimdilerde..
'''KURBAN BAYRAMINIZI ,TÜM KALBİMLE KUTLUYOR, ALLAHIN SİZLERE NİCE BAYRAMLARI HUZUR SEVGİ SAYGI VE MUTLULUK İÇİNDE GEÇİRMESİNİ DİLİYORUM'''

01.09.2017
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ