Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

Yozgat esnafının hiç sıkıntısı yok mu?

Yozgat mahallî basınında sık sık karşılaştığımız haberlerden birisi de milletvekillerinin ya da parti teşkilatlarının esnaf ziyaretleridir. “Falan milletvekili, esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi… Filan partinin il başkanı ve teşkilat üyeleri, esnafı ziyaret ederek sıkıntılarını dinledi…”

Buna benzer cümlelerle dolu haberleri sık sık okuruz da ne hikmetse bu haberlerden esnafın sıkıntılarının ne olduğunu bir türlü öğrenemeyiz. Haberler adeta bilmece gibidir. Bilin bakalım esnaf, kendisini ziyarete gelen milletvekiline ya da parti il başkanına hangi sıkıntılarını dile getirmiştir? Bilin bakalım, milletvekili ve parti il başkanı, dile getirilen sıkıntı hakkında esnafa ne cevap vermiştir? Bilin bakalım, sık sık gerçekleştirilen bu ziyaretlerde esnafın dile getirdiği sıkıntılardan hangileri, ne kadarlık bir süre sonra, ne şekilde giderilmiştir?

Yoksa milletvekili ya da il başkanı, esnafın sıkıntılarını dinlemek için kapı kapı, dükkân dükkân dolaşıp onların ayaklarına kadar gitmiştir de esnaf, bu nezaket karşısında sıkıntılarını dile getirmekten imtina mı etmiştir? Yoksa esnaf, “Milletvekilim arada sırada beni ziyaret etsin, bir bardak çayımı-kahvemi içsin bu bana yeter. Paranın ne önemi var? Mühim olan insanlık… Koskoca milletvekili, ‘selâmün aleyküm; size Başbakan’ın selâmını getirdim’ deyip dükkânıma giriyor… Hem Allah’a şükür; adamlar Allah’ını Peygamber’ini bilen adamlar…” diye mi düşünüyor? Ne düşünüyor, kendisini ziyarete gelenlere ne söylüyor? Ne yazık ki, “Esnaf ziyareti” haberlerinde bu soruların cevaplarını bulamıyoruz. Çünkü ne yazık ki haberler hâlâ “protokol haberciliği” çukurundan çıkabilmiş değil. O kadar ki, bir resim ya da fotoğraf sergisi haberinde bile, sergilenen resim ya da fotoğraflardan örnekler göremeyiz ama haber, sergiyi açan protokol mensuplarının fiyakalı fotoğraflarından geçilmez…

Bir de Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’miz vardır. Birliğin Sayın Başkanı, kırk yılda bir demeç verir; o da “Düğün alışverişlerinizi Yozgat’tan yapın” gibi küçük esintiler şeklinde tezahür eder. Ya da bazen “Yozgatlılar ortak işletmeler kurmalı” tavsiyesinde bulunur ama 30 bin esnafın temsilcisi olarak kendi tavsiyesine yönelik hiçbir teşebbüste bulunmaz. 2 yıldır güncellenmeyen web sitesi de sonunda göçmüş durumdadır. Çok daha ilginç olanı ise, her seçimde yeniden başkanlık koltuğuna oturmaya devam etmesidir…

Bütün bunlar gösteriyor ki Yozgat, güllük gülistanlık bir şehirdir. Esnafın sıkıntısı mıkıntısı da yoktur…

12.07.2012
OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
16.07.2012 11:19:00

Bir Satınalma Mmeuru olarak esnaf ve sanatkarlar odası ve ticaret odasının bilerin alım ilanlarını sitelerinde ücretsiz yayınlamalarını istiyorum.Ben bir konyalı olarak yozgat esnafından mal almak istiyorum.öyle zaman oluyor ki bizim ulaştığımız esnaf teklif vermiyor.Ama bütün esnafa ulaşamıyoruz malesef.Esnafada bilgi verilse tüm kamu kurumları ihale ve doğrudan teminleri bu sitelerde yayınlasa hem esnaf hemde devletimiz kazanır.

Remzi ATAMAN
13.07.2012 10:22:00

Değerli üstad yazılarınızı büyük bir zevkle okuyorum.Yozgat'ımızda böyle değerler olduğu için mutlu oluyorum."EZBER BOZAN" ünvanı size gerçekten yakışıyor.Zira yazılarınızda hep ülkemizin ve özellikle Yozgat'ımızın sorunlarını cesaretle dile getiriyorsunuz.sizi yürekten kutluyorum.
Yozgat ve Yozgat'lının sorunları dinlenir(!)Aslında dinlenmez dinlemek için gelenler kendilerini övüne övüne anlatırlar.Yozgat'lımıza kendi sorunlarını anlatma olanağı verilmez."Size herşeyi yapacağımıza söz veriyoruz" anlamına gelen yuvarlak sözlerle avuturlar ,çaylar içilir,yemekler yenir,kucaklaşılıp öpüşülür!(kafalar tokuşturulur)bunun üzerine 1 yıl gidilir.
Yozgat'lının ne sorunu var ki dile getirilsin(!)Olan tek fabrika Bira fabrikası kapatıldı.Artık bira içilmiyor(!)İşsizlik, yapılan fabrika yatırımları ile çözüldü(!)Gençlerimiz bu fabrikalarda geçimlerini sağlamak için gece gündüz harıl harıl çalışıyor(!)Esanfımız yapılmayan alış verişten menmun.Hiç değilse para hesabı yapmaktan kurtuldu.Çünkü ortada para yok.Zaten biz parayı neyleyeceğiz ki.Para bizlere yük olur.Nereye koyacağımızı şaşırırız(!)
Yozgat belde belediyeleri de kapatılıyor.Sanki köy olunca daha iyi kalkınacağız.Anadolu da köy olupda kalkınan bir yer gösterin Allah rızası için.Zaten belediyelerde çalışan personel yıllardır maaş alacaklarını alamıyor.Ödenmek içinde yetkililerimizin bi gayreti gözükmüyor.Devlete bu personel yükmüş?Made ki yük de niye Özel idareye bağlanıp maaşlar ödenecek.madem Özel idareye geçince ödenecek bu belediyelerde ödense de bu personel beldelerinde hizmet etseler ya?
Allah Yozgat'lımıza sabır versin.Yaz geldi tatil başladı avutucu ninniler dinlemeye devam...Sorunsuz günler yaşamak dileği ile ufku açık,gönülleri sevgi dolu dostlara selam olsun.

ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
12.07.2012 13:14:00

Değerli Sürur Beyciğim.Yine altın yaldızlı bir yazı kaleme almışsınız.Bu konular yen içinde kalan yaralar gibi.Herkes bilir yeri gelince de söylenir ama hep gizli kalır.Ellerinize sağlık.Selam ve sevgiler.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ