Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

Sadir Durmaz araştırma önergesi vermedi mi?

Geçen hafta, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın, “Yozgat’ın sorunlarının çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni göreve çağırdığı” ve “… sorunların yerinde tespit edilerek, konunun aydınlığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerektiğini” söylediğine dair haberler, Yozgat’ın yerel basınında manşetlerdeydi.

Sayın Durmaz’ın bu girişimi ilgimi çekti ve kendisinin verdiği araştırma önergelerini incelemek ve akıbetini öğrenmek üzere, bu gün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin resmî internet sitesine girdim.

Ancak, “İlk İmza Sahibi Olduğu Meclis Araştırma Önergeleri” kısmında da, “İmzası Bulunan Meclis Araştırma Önergeleri” kısmında da böyle bir araştırma önergesi verdiğine dair hiçbir kayıt bulunmadığını gördüm.

Adana milletvekilinin önergesinde imzası var

Sayın Durmaz’ın sadece 11 Ekim 2011’de verilmiş bir araştırma önergesi var, onun özeti de şöyle:

“Adana Milletvekili Ali Halaman ve 22 Milletvekilinin, narenciye üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önergesi.”

Doğrusu ilginç bir durum... Ve bu ilginç duruma göre Sayın Durmaz, “Yozgat’ın sorunlarının yerinde tespit edilerek, konunun aydınlığa kavuşturulması ve gereken önlemlerin alınması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması gerektiğini” söylemiş, fakat kendisi bir araştırma önergesi vermemiş…

Elbette yanılıyor olabilirim ama ben TBMM’nin resmî verilerine bakarak bunu kaydediyorum.

Sayın Durmaz, önerge vermedi mi, yoksa verdi de bu henüz yetkili merciye ulaşmadı mı?

Eğer MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, bu konuya açıklık getiren bilgiler verirse, o açıklamasını da yayınlayacağım.

Yozgatlı vatandaşlar olarak bunu bilmek hakkımız… Öyle değil mi?

04.02.2012
OKUR YORUMLARI
nuri hakan tataroğlu
30.05.2012 11:15:00

yorumları okudum yazmış olduğum şiirimin okunmasını dilerim.NURİ HAKAN TATAROĞLU gezgin gurme şair halk ozanı araştırmacı yazar
İKİ METRE BEZ [KUNDAK İLE KEFEN ]
İNSAN GELİR DÜNYAYA
SARARLAR KUNDAK DENEN İKİ METRE BEZE
İNSAN ÖLÜR GİDER
SARARLAR KEFEN DENEN İKİ METRE BEZE

Erdenay
09.04.2012 09:34:00

Sürur bey yazılarınıza ara vermeyiniz..Çünki yorumlarından çok istifade ediyoruz ...makaleleriniz devamını diliyorum. saygılar....

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ