Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

Özışık’ı tebrik etmek boynumuzun borcu oldu

Haberlerde okumuşsunuzdur; Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Yozgat Ziraat Odası, 23-26 Eylül tarihleri arasında 3 gün süreyle Tarım Fuarı düzenlemeye hazırlanıyor.

TSO Başkanı Metin Özışık, çiftçilerin fuara katılımının sağlanması için, yakın köylere servis düzenleneceğini açıklamış.

Bu ayrıntı, Yozgat için taşıdığı önemin yanı sıra, “Yozgat Muhabir” için de özel bir önem taşıyor. Şu sebeple:

16 Temmuz 2010 tarihinde Yozgat Muhabir’de, “Fuara gittim, ciğerim yandı…” başlıklı bir yazı yayınlamıştım. Yazımda, bu yıl 11’incisi düzenlenen Yozgat Ticaret ve Sanayi Fuarı’nın katılımcılarından birinin fuara yönelik eleştirilerine yer vermiştim.

Adı bizde mahfuz olan katılımcı, halkın fuara ilgisinin yok denecek kadar az olduğunu belirterek sitemlerini dile getirirken, şöyle demişti:

“Demek ki, şehir dışından gelen az sayıdaki ziyaretçi de olmasa, fuar neredeyse ziyaretçisiz kalacakmış… Oysa Valilik, Belediye ve TSO, halka ücretsiz ulaşım imkânı sağlamış olsaydı, katılım çok daha yüksek olabilirdi… Çünkü ziyaretçilerin çoğu, özel araçları olanlardı…”

Bu yazıyı, Yeni Ufuk gazetesi Sahibi Bekir Çaylak da kısmen iktibas ederek köşesine taşımıştı.

TSO Başkanı Sayın Özışık, bu eleştiri sebebiyle mi köylerle fuar arasında servis düzenlemeye karar verdi, bilmiyorum. Ancak, bu karar hangi vesileyle alınmış olursa olsun, isabetli bir karar ve bildiğim kadarıyla Yozgat’ta ilk kez uygulanacak bir hizmet olacak…

Sitemlerini aktaran ve “fuara ücretsiz servis” teklifinde bulunan katılımcının bu düşüncesine yer vermiş bir haber sitesi olarak, Sayın Özışık’a teşekkür etmek boynumuzun borcu oldu hâliyle…

Yayınlarında eleştiriye yer verenler, gerektiğinde takdir etmesini, teşekkür etmesini de bilmeli… Sizi tebrik ediyoruz Sayın Başkan… Ve tabii teşekkür ediyoruz; hem genelde Yozgat halkı adına, hem özelde “fuara ücretsiz servis” teklifinde bulunan katılımcı adına, hem de eleştirileri yayınlayan Yozgat Muhabir adına…

Bütün kalbimle, bütün içtenliğimle, Tarım Fuarı’nın başarıya ulaşmasını temenni ediyorum… Yozgat çiftçilerine de, bu fuarın onlar için düzenlendiğini hatırlatarak, mutlaka ama mutlaka katılmaları çağrısında bulunuyorum.

Bu fuar, sizin fuarınız. Lütfen, emekleri boşa çıkarmayınız, size bu hizmeti sunanları mahcub etmeyiniz…

Allah toprağınızı bereketli, rızkınızı helâl, kazancınızı bol eylesin…

Not: Bu arada, geride bıraktığımız Sürmeli Festivali’nden birkaç ay önce, 5 Nisan 2010 tarihinde yayınladığım “Yozgat Belediyesi’ne bir teklifim var” başlıklı yazımın, bu vesileyle, o günlerde okumadığını tahmin ettiğim Belediye Başkanı Sayın Yusuf Başer tarafından okunmasını istirham ediyorum…

29.08.2010
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ