Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

İşte "Milli Eğitim" budur

Şüphesiz, gazetecilik yapan kişiler olarak hatalı bulduğumuz, yanlış bulduğumuz düşünceleri, politikaları ve icraatları eleştirmekle sorumlu olduğumuz kadar, doğru, isabetli, faydalı bulduklarımızı kamuoyuna duyurmak ve takdirine sunmakla da sorumluyuz.

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki bir uygulama, umutlarımızı yeşertecek, göğsümüzü kabartacak türden.

İhlas Haber Ajansı’nın bir haberinden öğrendiğimize göre, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bir talimat vererek, Geleneksel Türk-İslâm Sanatları’ndan ebru sanatının öğrencilere uygulamalı olarak tanıtılmasını istemiş.

Bu talimat üzerine, her perşembe günü bir okulun öğrencileri Sorgun Halk Eğitim Merkezi’ne götürülüyor, Bilsem Akbaş isimli öğretici de, iki fasıl hâlinde misafir ettiği öğrencilere, karşılarında bizzat ebru yaparak bu sanat hakkında uygulamalı bilgi veriyormuş.

Sorgun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol, Perşembe günleri birinci faslı saat 14.00-15.30, ikinci faslı 15.30-17.00 arasında icra edilen uygulamalı tanıtımın öğrencilerden büyük ilgi gördüğünü söylüyor ve ebru sanatını ilçedeki bütün okulların öğrencilerine tanıtana kadar bu uygulamaya devam edeceklerini söylüyor. Ali Bey, ileriki günlerde ebru kursu açmayı planladıklarının müjdesini de veriyor.

Sorgun Kaymakamlığı’nın öncülüğünde, Sorgun İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından Sorgun Halk Eğitim Merkezi marifetiyle başlatılan bu faaliyeti öğrendiğimde kendi kendime “İşte millî eğitim budur” dedim.

Yozgatlı sıradan bir vatandaş olarak, bu faaliyette emeği geçen herkesi tebrik ediyor, hürmetle ellerinden öpüyorum.

İnanıyorum ki, başında ‘ millî ’ kelimesi olduğu halde yıllardır gerçek anlamda bir türlü millî olmayı başaramayan eğitimimiz, böylesi ufuk sahibi idarecilerimizin samimi gayretleriyle gerçekten millî bir vasıf kazanacaktır.

Saygıdeğer idarecilerimize bir de teklifim var:

Malûmunuz, ebru sanatının yaşayan en değerli ustalarından birisi de Hikmet Barutçugil’dir. Dünyaca ünlü bu değerli sanatçımız, İstanbul’da ‘Ebristan’ adını verdiği bir atölyede çalışmalarını sürdürüyor, yerli yabancı ebruzenler yetiştiriyor, bu sanatın tasavvufî arka planı hakkında da bilgiler veriyor.

Sorgun Kaymakamımız Sayın Levent Kılıç, Hikmet hocaya ilçedeki bu faaliyetlerini anlatsa ve bir konferans vermesi için kendisini Sorgun’a davet etse, öyle tahmin ediyorum ki, bir manisi yoksa, Hikmet hoca bu daveti reddetmez.

Bu vesileyle Sayın Hikmet Barutçugil de Sorgun’u ve Yozgat’ı görmüş, tanımış olur. Eminim, Anadolu’nun tam ortasında ebru sanatına verilen önemi görmek, onu ziyadesiyle memnun edecektir…

Sizlerden güzel haberler bekliyoruz…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ