Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

ESOB’un görevi şikâyet etmek mi çözüm üretmek mi?

Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş ne zaman basına bir beyanatta bulunacak olsa hep aynı soru takılıyor aklıma: ESOB’un görevi şikâyet etmek mi çözüm üretmek mi?

Sayın Bektaş, basına yansıyan son açıklamasında, çırak bulunamadığı için geleneksel zenaatların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylüyor.

Ne tuhaf bir durum! Sanki bunu bilmeyen var gibi, koskoca ESOB Başkanı, ‘eski meslekler yok oluyor’ diye yakınıyor. İyi de Sayın Başkan, siz ne güne duruyorsunuz? Yozgat’ta esnafı temsil eden çatı kuruluş siz değil misiniz?

ESOB bu konuda yapacak hiçbir şey bulamadı mı yani?

Gençleri eski zenaatlara özendirecek kapsamlı bir çalışma, bir kampanya başlattınız mı?

Çırak bulamayan meslek grupları için çıraklık kursları düzenlediniz mi?

Gelişen teknoloji karşısında yenik düşen meslek gruplarını başka alanlarda değerlendirmek hiç aklınıza geldi mi? Meselâ turizm diye bir seçeneği düşündüğünüz oldu mu?

Hepsi bir yana, acaba yok olma tehlikesi içerisinde olan bu meslek gruplarının mensuplarıyla bir toplantı yapıp görüşlerini almak için hiç teşebbüste bulundunuz mu?

Bu konuda Valilik, Belediye Başkanlığı ya da Ticaret ve Sanayi Odası ile istişare ettiğiniz oldu mu?

Sayın Başkan, bu arada aklıma gelmişken, ticaret kanunu ile firmalara bile web sitesi mecburiyeti getirildiği halde, esnafları temsil eden bir birlik olmanıza rağmen, Yozgat ESOB’un hâlâ bir web sitesi yok. Hiçbir şey yapamıyorsanız, lütfen bari bir web sitesi yaptırın; ama eskiden olduğu gibi 2 yıl boyunca güncellenmeyen bir web sitesi değil.

29.11.2012
OKUR YORUMLARI
Remzi ATAMAN
13.12.2012 09:51:00

Değerli üstad yazılarınızı zevkle okuyorum.Daha önceleri de belirtiğim gibi özellikle Yozgat ile ilgili konularda sıradışı yazıyorsunuz.Bu da konuya verdiğiniz önemi göstermektedir.Yozgat'ımızın güzide insanları genellikle ahbap çavuş ilişkilerimiz bozulmasın türünden yazılar yara ve okurlar.Sizi yürekten kutluyor,yazılarınızın ve başarılarınızın devamını diliyorum.Yüreğinizdeki sevgi hiç eksilmesin.çiçeği GÜL sevdası İNSAN olan,sevgi dolu yüreklere selam olsun

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ