Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

Çiçek’in vali olduğu şehir

Malûmunuz, eski Yozgat Valisi Amir Çiçek, önce 13 Mayıs’ta yayınlanan kararname ile sürpriz bir şekilde merkeze alındı, sonra da 28 Mayıs’ta yayınlanan kararname ile yine sürpriz bir şekilde sabaha karşı Iğdır’a tayin edildi.

Vali Çiçek’in merkeze alınması, Yozgat kamuoyunu üzmüştü. Bu karar, ödüllendirilmesi gereken bir valinin cezalandırılması olarak değerlendirilmiş ve tepkiyle karşılanmıştı.

Merkez Valiliği’ne çekilen Vali Çiçek’in Iğdır Valisi olarak görevlendirilmesi, merkeze alınmasına üzülenleri sevindirdi.

Bu habere, sadece Amir Çiçek’i seven Yozgatlılar değil, Iğdırlılar da sevindi. Çünkü Hüseyin Çapkın’ın Iğdır’a geçici olarak tayin edildiği ve kısa bir süre sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine döneceği biliniyordu. Nitekim 13 Mayıs’ta Iğdır Valisi olarak tayin edilen Hüseyin Çapkın, 25 Mayıs’ta görevine başlamış, 28 Mayıs’ta ise, İstanbul Emniyet Müdürü olarak görevlendirilmek üzere merkez valiliğine alınmış, 29 Mayıs’ta Iğdır’dan ayrılmıştı.

“Geçici değil kalıcı vali istiyoruz” tepkisi, Iğdır basınına yansımıştı. Bu sebeple, Amir Çiçek’in “kalıcı” olarak Iğdır Valiliği’ne tayin edilmesi, Iğdırlıları sevindirdi.

Ancak, yeni görev yerinde Vali Çiçek’in işi çok da kolay olmayacak gibi gözüküyor.

Daha geçen ay, Iğdır Tarım İl Müdürü ile birlikte 11 kişi, “devleti zarara uğratmak”, “rüşvet almak, haksız kazanç sağlamak”, “suç örgütü oluşturmak” suçlamalarıyla tutuklanarak Iğdır Cezaevi’ne gönderilmişlerdi.

Geçen Ocak ayının sonlarında, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile 7 BDP’li, “Terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Iğdır’daki asayiş olayları da, Vali Çiçek’in eski görev yeri Yozgat’a kıyasla çok daha fazla gözüküyor. Fuhuş konusu da, Iğdır’ın çözüm bekleyen bir meselesi hâline gelmiş. Iğdırlılar, Iğdır’ın adının fuhuşla birlikte anılmasından rahatsız… Iğdır’ın yeni Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da, 10 Mayıs’ta göreve başlamıştı.

Güleryüzlü, mütevazı ve çalışkan kişiliğiyle Vali Çiçek’in Iğdır’da başarılı bir yönetim sergileyeceğine, Iğdırlılarla kısa sürede kaynaşıp el ele vererek Iğdır’ın kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Vali Çiçek’in Iğdır’daki çalışmalarını da takip edeceğim… Kendisine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

(30.05.2010)
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ