Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

CHP iktidar olur mu?

Her kesime bir zoka

“CHP üzerinden Türk siyasetini şekillendirme operasyonu”, tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Ulusal basın, zaten “operasyonun medya ayağı”nı oluşturduğu için, sahnedeki rolünü “mikemmel” bir şekilde oynamaya devam ediyor.

Yozgat yerel basını ise, çoğu zaman yaptığı gibi, olup bitenin siyasî analizini yapmak ve “uluslar arası fotoğraf”a bakmak yerine, medyanın öne çıkardığı ayrıntıları esas alarak kanaat sahibi olmaya çalışıyor.

Medya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kasketini, kurultayda kravat takmayışını, çizgili gömleğini, Başbakan Erdoğan’a “Recep Bey” diye hitab edişini öne çıkarınca, yerel basın da bunların önemli olduğunu zannediyor olmalı ki, bu ayrıntılara takılıyor.

Ulusalcı kalemler, Kılıçdaroğlu’nun Kürt mü yoksa Türk mü olduğunu tespit etmeye ve kanaatlerini bu etnik kimliğe göre şekillendirmeye çalışırken, operasyon hız kesmeden devam ediyor. Kurultay’da Ergenekon sanıklarına gönderilen selâmlar da, ulusalcı cenahı heyecanlandırmaya ve Kılıçdaroğlu etrafında bir sempati hâlesi oluşturmaya yetmiş anlaşılan…

Bence, sürekli zik-zaklar çizen köşe yazıları yazmamak için, şu sorulara cevap aramak gerekir:

Uluslar arası şartlar, Türkiye’de bir CHP iktidarı ya da bir CHP-MHP koalisyonu öngörüyor mu? Operasyonun siyasî hedefi bu mu? Eğer hedef bu ise, operasyonun arkasındaki güç, AK Parti’ye yaptıramadığı hangi işleri yeni iktidara yaptıracaktır? Eğer maksat CHP’yi iktidara taşımak değilse, o halde operasyonun asıl hedefi ne olabilir? Nihaî aşamada CHP, hangi uluslar arası ittifaka dahil olacaktır?

Bu soruların cevabını bulmaya çalışmak size çok zahmetli bir iş olarak gözüküyorsa, Kılıçdaroğlu’nun kasketiyle, kravatsızlığıyla, çizgili gömleğiyle, “Recep Bey” hitabıyla ve onun etnik kimliği ile oyalanmaya devam ediniz. İyi eğlenceler… Yanına “şemşaamer” de ister misiniz? Televizyonlardan püfür püfür Kılıçdaroğlu rüzgârı eserken çitlersiniz, iyi olur… Yalnız, fazla rüzgârda kalmamaya dikkat ediniz, Allah muhafaza, hasta olup yatağa düşebilirsiniz…

(24.05.2010)

OKUR YORUMLARI
vedat
30.05.2010 12:33:00

chp kılıçdaroğlu ile bir çıkışa geçti,ak parti bundan sona hata yaparsa chp akp yi zorlar,yoksa bence ak parti iktidarı chpye bırakmaz.

rıfat
25.05.2010 08:20:00

ulusalcı basın chp deki lider değişimini şişiriyor.bu değişimle görüldüki chp de zihniyet aynı..chp bu kafayla yine bi yere varamaz.selamlar

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ