Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

Bu feryâdı duymak lâzım

“Yozgat” gazetesinin internet sitesinin ana sayfasında “Yozgatlılardan milletvekillerine arzuhal mektupları” başlıklı bir bölüm var. yozgatgazetesi.com’un bu hizmeti, hem sesini yetkililere duyurmak isteyen Yozgat halkı için, hem de halkın ne düşündüğünü, sıkıntılarını, taleplerini merak eden bürokratlarımız ve siyasetçilerimiz için aslında çok büyük bir hizmet.

İstifade etmesi gerekenler, bu hizmetten ne kadar istifade ediyor, bilemiyorum; ama ben oldukça ilgimi çeken bu bölümü zaman zaman gözden geçiriyor ve doğrusu çok şey öğreniyorum. Çünkü orada halk var; doğrudan halkın sesi, halkın düşünceleri, duyguları, sıkıntıları, talepleri… Nedense mahallî basına yansımayan ve yüksek derecede haber değeri taşıyan pek çok bilgi, orada öylece, sessiz bir çığlık gibi durur. Takip edebildiğim kadarıyla, hiçbir cevap verilmemesine rağmen, okuyucuların bu bölüme olan ilgisi azalmaksızın devam ediyor. Bu da, vatandaşın ne kadar sesini yetkililere duyurma ihtiyacı ve çabası içerisinde olduğunu gösteriyor.

“Yozgatlılardan milletvekillerine arzuhal mektupları” köşesinde, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sayın Bekir Bozdağ’a hitaben yazılmış bir mesaj dikkatimi çekti.

15 Temmuz 2011 tarihinde Remzi Ataman imzasıyla gönderilmiş olan mesaj şöyle:

“Sayın Vekilim, öncelikle yeni görevinizi kutluyor, başarılar diliyorum. Ben, Esenli belediye çalışanlarından biri olarak sorunlarımızı sizlerle paylaşma gereği duydum. (Daha önceleri de defalarca yazmıştım) Biz, belediye çalışanları olarak 23 aylık maaş alacağımızı belediyemizin mali olanaklarının yetersizliği nedeniyle alamıyoruz. Değil 23 ay, 1 ay bile maaş alamadığınızı düşünerek sorunumuza çare bulursanız seviniriz. Özellikle Başbakan Yardımcısı olmanızın bu sorunun çözümünü daha kolaylaştıracağından hiç kuşkumuz yoktur. Ailelerimiz, çoluk çocuğumuz ve bizler, çok ama çok perişanız. Ne yapacağımızı şaşırdık. Tüm yasalar maaşlarımızın ödenmesini yazarken, mali olanaklarımız buna elvermiyor. Sorunlarımızın acilen çözümü konusunda ilginizi bekliyor, tüm çalışanlarımız adına saygılar sunuyorum.”

Eğer durum gerçekten de bu belediye çalışanının yazdığı gibiyse, yani belediye çalışanları 23 aydır maaş alamıyorsa, bu çok vahim bir durum… Zaten o da durumun vahametini “Ailelerimiz, çoluk çocuğumuz ve bizler, çok ama çok perişanız” diyerek özetlemiş. Daha ne desin? 2 yıldır maaş alamamak ne demektir? Bu insanlar nasıl geçinirler, ne yer, ne içerler?..

Esenli Belediyesi’nin internet sitesine baktım, mesajda imzası bulunan Remzi Ataman, Mali Hizmetler Müdürü olarak gözüküyor. Mali Hizmetler Müdürü, yaklaşık 2 yıldır maaş alamadıklarını söylüyor ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ’dan Esenli Belediyesi’nin içinde bulunduğu bu durumdan kurtarılması için yardım istiyor.

Bu sesi, bu feryadı duymak lâzım… Sadece Sayın Bozdağ’ın değil, ilgili herkesin duyması lâzım…

27.07.2011
OKUR YORUMLARI
Remzi ATAMAN
27.08.2011 13:15:00

Değerli gazeteci kardeşim Sürur bey,gazetenizde biz belediye çalışanlarının sorunlarını (yetkililer çözüm getirmeselerde) dile getirdiğiniz için belediyemiz çalışanları adına özellikle teşekkür ediyorum.Kaleminize yüreğinize sağlık.
Şahsınızda tüm gazeteniz ve basın emekçilerinin,Yozgat'lı,Esenli'li kardeşlerimizin islam aleminin Ramazan bayramını şimdiden kutluyor,herkese bahar tadında yaşam diliyorum.

Remzi ATAMAN
26.08.2011 14:37:00

Bu da gelir bu da geçer,ama öyle geçiyor.Düşünmek bile insanı kahrediyor.somali'ye uzanan devlet eli ki (elbette uzanması gerekiyor,gönlümüz onlarladır,Allah böyle duurumları insanlık tarihinde birdaha göstermesin )bize niye uzatılmıyor ve Anayurdumuzda garip,perişanız merak ediyorum.Gençliğimizi,emeğimizi,herşeyimizi verdiğimiz Devletimiz biz çalışanlarına hakettikleri maaşlarımızı vermiyor."Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir"felsefesine inanan bir toplum olmamız nedeniyle Anayasa7mıza dahi Sosyal Devlet ilkesini koymuştur.O sosyal liği görmek istiyoruz.
Belediyemizin mali olanakları maaşlarımızı ödemeye yeterli değil,acilen maaşlarımızın ödenmesi için belediyemize mali yardım yapılmasını tüm yetkililerimizden özellikle arz ediyorum.
Bizlerinde bayram da bile olsa gülmeye hakkımız yok mu? Tüm yetkililere sesleniyorum;değil 24 ay bir ay dahi maaş alamasanız ne yaparsınız?Lütfen söyleyin bizde onu yapalım.Sorunumuzu bu sütunda olsun dile getirme fırsatı verenlere teşekkür ediyor,mübarek kandilinizi ve Bayramınızı şimdiden kutluyorum.NE DEYİM !!!!!!!

Remzi ATAMAN
22.08.2011 13:30:00

Değerli kardeşim Sürur bey,öncelikle toplumun sorunlarına yazılarınızla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ediyorum.Bizler Esenli belediyesi çalışanları olarak sorunlarımızı iletmediğimiz yer kalmadı.sorunlarımıza çare yerine (ısrarla belediyemizin mali olanaklarının yetersizliği nedeniyle maaş alamayışımızı belirtmemize rağmen)belediyemize yazılar gönderilip neden maaş verilmediği sorulmakta ve evrak dolaşımından başka bir iş yapılmamaktadır.Sizi kutluyorum.sorunumuzu bu platforma dile getirdiğiniz için teşekkür ediyor,çalışmalarınızda başarılar,size,sevdiklerinize ve tüm sevenlerinize bahar tadında yaşam diliyorum.
NOT:Biz maaş almayarak parasızlığa ve sorunumuzun çözümsüzlüğünre alıştık.sorunumuz çözülürse konuşacak birşeyimiz kalmaz(!) öyleca kalmasında fayda olsa gerek(!)

aslan kardeş
04.08.2011 21:17:00

bu feryadı duymak istedik olmadı.saniye gündüz yıldırım şiirleri ne zaman ne zaman

abdullah keskin
31.07.2011 12:48:00

selam yazılarınızı zevkle okuyoruz saniye gündüz yıldırımın şiirlerinide görmek isteriz hanfendi 1 hafta önce merkezdeki halk edebiyatı çalışmalaı içerisindeydi mehmet saygının bürosunda çok şair edebiyatçı vardı kendi şiirlerini okudu çok güzel şiirleri var sağolun varolun

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ