Gazetecilikte adettendir; bir yazar bir gazetede yazmaya başladığında, yazılarının genel çerçevesi hakkında bir ön bilgi verir.


 Ben de bu geleneğe uyarak, güncel yazılarıma başlamadan önce, Yozgat gazetesinin siz değerli okuyucularına bir “ön bilgi” vermeyi gerekli gördüm.


1967 Yozgat-Sorgun doğumluyum. İstanbul’da yaşıyorum. Ulusal bir televizyon kanalının bünyesinde yayın yapan bir radyoda haber spikerliği yapıyorum.


 Her şeyden önce şunu belirtmek isterim ki, mahallî basını çok önemsiyorum. Buna karşılık, mahallî basının kendi kendisini önemsemediğini, çoğu zaman kendi gücünün farkında olmadığını; ulusal basın karşısında eziklik psikolojisi içerisine girdiğini, bunun da zamanla umutsuzluğa, karamsarlığa ve tembelliğe sebep olduğunu düşünüyorum.


 Bana göre bu durum sadece Yozgat basını için değil, Anadolu basınının önemli bir bölümü için de geçerli. Türkiye geneli için ifade etmek gerekirse, mahallî basının gücünü fark eden gazete patronlarının pek çoğu da bu gücü, ait olduğu şehrin gelişmesi için değil, ne yazık ki kendi şahsî nüfuz alanlarını genişletmek, birtakım imtiyazlar ve maddî kazanç elde etmek yolunda kullanma eğilimi gösteriyor. Tıpkı ulusal basında olduğu gibi… Tabii, mahallî basında çok başarılı çalışmalar yapan, gazetecilik adına oldukça iyi örnekler sunan gazetelerin sayısı da az değil…


 Bu sütunda ağırlıklı olarak, Yozgat’ın güncel meselelerine farklı bakış açılarıyla bakıp, aykırı sorgulamalar yapacağız.


 Peşinen belirtmeliyim ki, yazacaklarım her zaman ve bütünüyle Yozgat gazetesi yönetiminin ve diğer yazarlarının onayladığı yazılar olmayabilir. Bunu belirtmemin sebebi, yazılarımın sorumluluğunun sadece bana ait olacağının bilinmesinde fayda görüyor olmam. Yazılarım eleştiriye açık olacağına göre, beni diğer gazetelerin yazarları kadar, bizzat bu gazetenin yazarları da eleştirebilirler veya yazdıklarıma katkıda bulunabilirler… Seviyeli eleştirilerden kırgınlık duymam, bu tür eleştirileri bir küskünlük ve düşmanlık sebebi olarak kabul etmem.


 Demokratik bir zeminde seviyeli bir şekilde yapılan tartışma ve sorgulamaların düşünce dünyamızı zenginleştireceğine, Yozgat’ın da ancak bu sayede gelişebileceğine inanıyorum.


 Güncel konuları istişare ve müzakere etmek üzere, hoşça kalınız…


 


 

OKUR YORUMLARI
ABDÜLKADİR ÇAPANOĞLU
10.10.2011 13:16:00

Değerli Sürur Beyciğim.Bu gün geçmiş yazılarınıza bir göz attım.Şu da güzelmiş, bu da güzelmiş.Şunu da okuyum,bunu da okuyum derken dalıp gitmişim.Kendime gelince Sürur Bey bu yazıları bir kitapta toplarmı acaba dedim.Bazı yazılarınızı kopyalayıp bilgisayarımda dosyalıyorum.Yanlış yaptığımı anladım.Şimdi tüm yazılarınızı kopyalayıp çıktı alarak bir klasör yapacağım ve bundan sonraki yazılarınızıda bu klasörde biriktireceğim.Emekleriniz için tekrar teşekkür ediyorum.Elleriniz dert görmesin.Her daim sağlıklı olmazınızı diler saygılar sunarım.

Ömer GÜNGÖR
03.10.2009 12:48:00

Sürur beyin yazılarını ilgiyle takip ediyor devamını merakla bekliyorum.Ayrıca şahsına başarılar diliyorum.

sermin
30.09.2009 22:52:00

ben istanbulda yaşayan bir yozgatlıyım.sürur beyi radoydan zevkle dinlemekteydim.yozgatlı olduğunu bilmiyordum.demekki bundan sonra onun yazıları da okuyacağım.çok sevindim.teşekkürler yozgat gazetesine..başarılar dilerim sürur beye..

Mehmet Aydan
01.10.2009 09:17:00

Sürur beyin sitesini takip ediyordum...
yozgatgazetesinde daha çok kitlelere ulaşacaktır..
başarılar diliyorum...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ