Sürur ÖZTÜRK

EZBER BOZAN

“Söke söke alırız” ne demek?

“Elbirliği yaparsak, rektörlükteki 11 trilyon Lirayı söke söke alırız!...”

Yukarıdaki cümle, 23’üncü dönem AK Parti Yozgat Milletvekili, TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül’e ait. Akgül, bu cümleyi geçen hafta sonu Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun tamamlanmasına yönelik olarak Hacı Hasan Bor Parkı’nda düzenlenen istişare toplantısında söylemişti.

Ben, doğrusu Sayın Akgül’ün özellikle Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun yanına yapılması istenen hastane için ayrılmış, yeni para birimiyle 11 milyon Liranın Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’nde olduğuna dair iddiası ile “İnşallah duruyordur. Onu da söke söke alırız, elbirliği yaparsak” şeklindeki cümlesinin ne anlama geldiğini merak ettim. Sayın Akgül’ün konuşmasının ilgili kısmını aşağıda bilginize sunuyor ve bu konuda bilgisi olanlardan açıklama beklediğimi belirtiyorum.

11 trilyon hâlâ duruyorsa, elbirliği ile söke söke alırız

“Burası meslek okulu değil. Burası, etrafımızdaki 23 vilayette olmayan bir kompleks, başlı başına bir kompleks. Yanında Türkiye’nin en baba otellerinin, 5 yıldızlı otellerinin, bu okul bittiğinde yarışa girebileceği, yer yapabileceği bir yer; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi. Peki bunu bir kişi yaptırabilir mi? Hayır. Ben, başlangıçta –Bahri Tek vardı, arkadaşımız; ‘Sen 800’ü ver, 800 de biz toplarız, yaptırırız’ demişlerdi- Hiç önemli değil, okulu yaptırırız, okulu çok çabuk yaptırırız, inşallah bu senenin sonuna bitiririz. Okul biter ancak okul bitmekle yetmez. Beni eğer okulu bitirecek diye karşıladıysanız, olmaz, okulla iş bitmez, okulla bitmez. Bir kere zihniyetimizi değiştirmemiz lâzım. (…) Şimdi bu okulu bitirelim, tamam. Öğrenci de alınır fakat yetmez. Bunun yanında Uygulama Hastanesi lâzım. Onun yatırımı 11 trilyon Lira. (Yeni parayla 11 milyon Lira-YM) Bunun parası vardı. İnşallah duruyordur. Onu da söke söke alırız, elbirliği yaparsak. İşte orada size ihtiyaç var, orada insana ihtiyaç var; İl Başkanına ihtiyaç var, İlçe Başkanına ihtiyaç var, Belediye Başkanına ihtiyaç var; çünkü o iş, parayla olan iş değil. Rektörlükte kullanıma hazır şu anda 35 trilyon para var. 11 trilyonunu aldığımız zaman -ben okulu bitiririm, okul biter- ama 1 trilyonluk hastane lâzım yanına; çünkü orada okuyan öğrenci, aynı Tıp Fakültesi’ndeki gibi hem okulunu okuyor hem de uygulamasını yanında hastanesinde yapması lâzım.”

27.06.2012
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ