YOZGAT’TA ATA SPOR OKÇULUK ALANINDA ÜÇ DERNEK FAALİYETTE

YOZGAT’TA ATA SPOR OKÇULUK ALANINDA ÜÇ DERNEK FAALİYETTE

Son yıllarda adını sıkça duyuran okçuluk, spor dalı olmanın yanı sıra  yeni bir hobi alanı oluşturdu.Yozgat’ta da üç dernek kurularak faaliyetlerine sürdürüyor.

Çok eskiye dayanan bir avcılık yöntemi olarak bilinen,  son yıllarda ise  genç ve orta yaşı grupları arasında  sportif bir faaliyet olarak öne çıkan okçuluk, aynı zamanda bir de hobi alanı oluşturarak, her geçen gün adını duyurduğu gibi faaliyetlerine de etkinlik kazandırıyor.  Kamu kurum ve  kuruluşlarını desteğini de alan okçuluk, STK’lardan da ilgi görüyor.

İçişleri  Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler  Genel  Müdürlüğü’nün destekleriyle,   “Bozok Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği” nce  Yozgat’ta yürütülen  “Geleneksel Ata Sporumuz Okçuluk” adlı projenin çalışmalarını yerinde izleyen İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hakkı Yurtlu, “ Yozgat il merkezinde Bozok ve Üçok adıyla iki dernek; Şefaatli ilçesinde ise   Okçuluk adıyla üç adet okçuluk alanında faaliyet gösteren derneğin kurularak aktif şekilde çalıştıklarını  söyledi. Ayrıca, bakanlığın Yozgat’ta iki ayrı derneğin okçuluk faaliyetlerine destek sağladığını belirtti.

Bozok Geleneksel okçuluk Spor Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Şükrü Yalman da, İl  Müdürü Yurtlu’ya, PRODES kapsamında İçişleri Bakanlığınca desteklenen projenin çalışmaları ve uygulama takvimi konusunda bilgi arz etti.  Yalman, bu projenin dört ay süreli olarak yirmi beş kursiyerle sürdürüleceğini vurgulayarak,  ata sporu olan ve yeni bir hobi alanı olmasının yanı sıra boş vakitleri değerlendirmek amaçlı olarak tercih edildiğini söyledi.

24/11/2021 01:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ