YOZGAT SPOR VADİSİ KOMPLE  BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

YOZGAT SPOR VADİSİ KOMPLE BELEDİYEYE DEVREDİLDİ

Yozgat kent merkezinin en önemli spor projelerinden biri olan  Spor Vadisi, İl Özel İdaresi tarafından mevcut hali ve bütün haklarıyla Yozgat Belediyesine devredildi.

Yozgat’ın sosyal ve sportif alan ihtiyacına cevap verebilecek kapasiteye sahip, insanların en fazla ilgi gösterdiği Spor Vadisi, 3 etaptan oluşuyor. Ödenek yetersizliği nedeniyle yeteri kadar kaynak sağlanamamasından dolayı projenin 2. ve 3’üncü etaplarında pek çok eksiklikleri bulunuyordu.

Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse bu konuda bir açıklama yaparak Spor Vadisi’nin belediyeye devredilmesi ile birlikte Spor Vadisi’nin eksikliklerin tamamlanması için çalışmaları hızlandırdıklarını bildirdi.

Başkan Köse, bu konuda şunları söyledi :

“Belediyemize fazla bir maliyet getirmeden ilgili bakanlıklarımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destek ve katkıları ile inşallah Spor Vadisi’nin projede yer alan eksikliklerini tamamlayarak Yozgatlı hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey başta olmak üzere, Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Bekir Bozdağ ve Milletvekilimiz Sayın Yusuf Başer’in de destekleri ile inanıyorum kısa sürede Spor Vadisi’nin eksikliklerini tamamlayacağız.”

Spor Vadisi Projesinin eksikliklerinin tamamlanması için ilgili bakanlıklarla yaptıkları görüşmeler çerçevesinde 18 Milyon Lira kaynak aktarımı sağladıklarını vurgulayan Başkan Köse, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırladığımız projeye 8 Milyon Lira bir kaynak sağladık. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza sunduğumuz projemizin 3 Milyon TL’si hibe olmak üzere 10 Milyon Lira’lık bir kaynak sağladık. Bu ödeneklerle inşallah Spor Vadisi Projesinde olması gereken kısımları kısa sürede tamamlayarak hemşerilerimizin istifadesine sunacağız. Buraya Spor Bakanlığımızla yaptığımız görüşme neticesinde Dağ Kızağı başta olmak üzere Gençlik Kampı’da kurulacak. Tabi diğer eksikliklerinin yanı sıra 3.üncü etap kısmını da belediye olarak biz tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Kısacası Yozgat’ımızın kimliğine ve sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacak olan Spor Vadisi’ni şehrimizin ve bölgemizin en fazla tercih edilen bir yaşam alanı haline getireceğiz. Ben bu vesile ile projemize destek olan katkı sunan başta devlet büyüklerimiz olmak üzere, emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.”diye konuştu. (Ferhat Özer)

07/07/2021 23:11
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ