YIKILACAK VE YERİNE DE İŞTE BU STADYUM İNŞA EDİLECEK

YIKILACAK VE YERİNE DE İŞTE BU STADYUM İNŞA EDİLECEK

Ak Parti Yozgat milletvekili Yusuf Başer,Yozgat şehir stadyumunda inceleme yaparken yeniden inşa edilecek stadla ilgili ayrıntılı açıklamalarda bulundu.Bundan 33 yıl önce inşa edilen stadın onarılmayacağını ve tümüyle yıkıldıktan sonra  38  bin metrekarelik alanda  yeni baştan modern bir şekilde inşa edileceğini açıklayan Milletvekili Başer,Yozgatta birilerinin stadyumla ilgili yanlış  konuştuğunu ifade ederek “Birileri boş kaleye gol atıyor”dedi.

Beraberinde Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, İl Genel Meclisi başkanı İskender Nazlı, Ak Parti Merkez İlçe başkanı Kürşat Kılıç ile birlikte  eski stadyumu inceleyen Milletvekili Başer,burada yaptığı açıklamada stadın çim saha zemini hariç tümünün yıkılacağını bildirdi Başer,bu konuda şunları söyledi :

“Yozgat şehir stadyumunun ne olacağı ile ilgili basında, değişik mecralarda bilgi sahibi olmadan gerçekten bilgi kirliliği olan bir durum söz konusuydu. 15 Temmuz’da projesi bitecek olan Yozgat Şehir Stadyumu ile ilgili olarak en son geldiğimiz noktada mevcut üzerinde bulunduğumuz çim saha haricinde stadyum tamamen yıkılacaktır. Çünkü deprem yönetmeliğine göre bu stadın tadilatı ve tamiratı mümkün değildir. Yeni yapacağımız projede Yozgat şehir stadyumu Yozgat’a yaraşır bir şekilde 4 tarafı da kapalı olmak üzere tamamen kapatılmış olacak. Ayrıca Sivas Caddesine bakan kısımda ise sosyal donatıların olduğu alışveriş merkezleri yer alacak..”

Yozgat şehir stadının proje çalışmalarının 15 Temmuz’da tamamlanacağını ,parasının hazır olması nedeniyle hemen yıkımına ve ardından da inşaasına başlanacağını bildiren Milletvekili Başer “ 35 trilyon nakit artı yüzde 20 ile 42 milyon TL ‘na  Şehir Stadyumunu Yozgat’a yaraşır bir şekilde inşa ederek Yozgat sporunun hizmetine sunacağız’dedi.

Milletvekili Başer açıklamasının son bölümünde ise Dış saha projesine değindi. Başer bu konuda da şunları söyledi :

“Dış sahamız için bugüne kadar 1 trilyon 600 bin lira para harcadık. Soyunma odalarından, tribünlerine kadar aydınlatmaları da dahil olmak üzere adete stadyum yanına yeni bir stadyum daha inşa ettik. Burayı da hep birlikte en yakın zamanda Yozgatlı spor severlerin emrine Yozgata ve Yozgat insanının emrine vermiş olacağız”

13/06/2020 20:45
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ