ÜNİVERSİTELİ GÜREŞCİLERİMİZ YOZGAT’A 6 MADALYA İLE DÖNDÜLER

ÜNİVERSİTELİ GÜREŞCİLERİMİZ YOZGAT’A 6 MADALYA İLE DÖNDÜLER

Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi Güreş Takımı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve 1-5 Nisan 2023 tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Üniversitelerarası Güreş Türkiye şampiyonasında B Klasman Grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya alarak Türkiye ikincisi oldu.

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde Spor Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Yaşar Sevim Spor Salonu'nda ve 35 üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonada üniversite güreş takımı yaptığı dereceyle B klasmandan A klasmana yükseldi. Ayrıca serbest stilde ise 4 sporcumuz yarışarak 1 bronz madalya almaya hak kazandı.

Üniversite Spor Bilimleri Fakültesi Güreş Takımımız, Güreş Türkiye Şampiyonasında B Klasman Grekoromen stilde 1 altın, 1 gümüş, 4 bronz madalya alarak Türkiye ikinciliği elde ettiği kupayı Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Güçlü önderliğinde Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a takdim etti.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ da Güreş Takımımızın başarısını tebrik ederek şunları söyledi:  “Türk sporunun en güzide, en başarılı ve en çok madalya alan sporu, ata sporumuz olan güreştir. Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Güreş Takımımız da başarısıyla bizleri gururlandırmıştır. Kendilerini tebrik ediyor başarılarının daim olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Dereceye giren sporcularımız

Grekoromen stil

1:Davut DOĞRU 60 kg (Türkiye 2.si)

2:Birdal CUĞAL 63 kg (Türkiye 3.sü)

3: Muhammed Mustafa KELEŞ 67 kg (Türkiye 3.sü)

4: Enes Buğra DEMİR 87 kg (Türkiye 3.sü)

5: Beytullah KAYIŞDAG 97 kg (Türkiye Şampiyonu)

6: Tansel Umut ÖRTÜCÜ 130 kg (Türkiye 3.sü)

Serbest stil

1: Oğuz KAYAR 130 kg (Türkiye 3.sü)

Antrenör ve idareciler: Hakan YARAR, Mehmet İNAN

05/04/2023 02:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ