HALK OYUNLARI YILDIZ GENÇ GRUP ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

HALK OYUNLARI YILDIZ GENÇ GRUP ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Okul Sporları kapsamında dört farklı kategoride Yozgat’ta düzenlenen ve yaklaşık bin sporcunun katıldığı Halk Oyunları Yıldız Gençler Grup Şampiyonası tamamlandı.

Yıldızlar karma düzenlemeli ve düzenlemesiz, gençler karma düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere dört kategorilerinde yapılan yarışlarda farklı illerden gelen ekipler yöresel oyunlar sergiledi.

Adana, Aksaray, Amasya, Çorum, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Konya, Nevşehir, Mersin, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat ve Yozgat illerinin katıldığı yarışlarda derece giren takımlar Türkiye Şampiyonasına katılacak.Şampiyonada Yozgat’ı temsil eden Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise dereceye giremedi.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyalarını Vali Ziya Polat ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak takdim etti. Yarışmaya katılan ekipleri tebrik eden Vali Polat, şu ifadeleri kullandı.“Yiğitler şehri Yozgat’ta yine 1165’e yakın misafirimizi ağırladık. Yozgat’a yakışanı yaptık. Genç kardeşlerimizi, ortaokul öğrencilerimizi, lise öğrencilerimizi, değerli öğretmenlerimizi, hakemlerimizi 2, 3 gündür burada ağırlıyoruz. İnşallah yiğitler şehri Yozgat’ta gelenin gidenin çok olmasını istiyoruz. Okul sporları da bu konuda bize çok destek oluyor. Arkadaşlarımızı buraya yollayan ailelerimize teşekkür ediyorum. Hep söylüyoruz ya çocuklarımızı sadece okul binalarında değil biz çocuklarımızı sahada da görmek istiyoruz. Bakın ne güzel çocuklarımız bizi anlattılar danslarıyla oyunlarıyla. Kültürümüzü bize yansıttılar. Ellerine, yüreklerine, emeklerine sağlık. Bütün kardeşlerimize, öğretmenlerine, hakemlerimize teşekkür ediyorum.

28/04/2023 20:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ