10.KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN KAYAALP VARŞOVADA TARİH YAZDI

10.KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLAN KAYAALP VARŞOVADA TARİH YAZDI

Yozgat’ın gururu milli güreşçimiz ve  hemşehrimiz Rıza Kayaalp, Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa şampiyonasında 10.kez şampiyon olarak yeni bir tarih daha yazdı.Şampiyona öncesinde  "Hedefim 10'uncu kez Avrupa Şampiyonu olmak. Bunun için hazırım" diyen Rıza Kayaalp 10’uncu kez Avrupa şampiyonluğunu kazanarak hem Dünyadaki ve ülkemizdeki Türkleri,hem de bütün Yozgatlı hemşehrilerini  bir kez daha sevindirdi.Avrupa şampiyonasında 10.kez Türk bayrağını dalgalandıran Rıza Kayaalp madalya töreninin hemen ardından  başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay,TBMM başkanı Mustafa Şentop ve tüm ilgili bakanlar tarafından kutlandı.Ak Parti Yozgat milletvekili ve seçim işleri başkan yardımcısı Yusuf Başer de Kayaalp’i tebrik etti. Rıza Kayaalp ise yaptığı açıklamada  "Allah'a şükürler olsun, 10. kez Avrupa şampiyonluğumu ülkeme, halkıma yaşatmak nasip oldu." dedi.

RIZA,EN ÇOK AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANAN GÜREŞÇİ OLDU

Varşovada düzenlenen Avrupa Güreş şampiyonasında Grekoromen stilde 130 kiloda mindere çıkan Rıza Kayalp, ilk turda Ukraynalı Aleksandr Chernetskyi'yi 10-1, çeyrek finalde Avrupa şampiyonu Rumen Alin Alexuc'u 8-0 sayı tuşuyla yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Alman rakibi Eduard Popp'u 5-0 öndeyken tuşla yenerek finale yükseldi. Finalde de Gürcü Iakobi Kajaia ile karşılaştı. Rakibi karşısında oldukça rahat bir mücadele sergileyen Kayaalp, minderden 3-1 galip ayrılarak altın madalya kazandı. Rıza Kayaalp, bu sonuçla 10. kez Avrupa şampiyonluğunu elde ederken, mücadele sonrası Türk bayrağıyla zaferini kutladı.En fazla Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Türk sporcu unvanının sahibi bulunan Rıza, kendisine ait rekoru da geliştirmiş oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEFONLA TEBRİK ETTİ

Final müsabakasının ardından Rıza Kayaalp ile telefonda görüşen Erdoğan, milli sporcuyu kutladı.Erdoğan, Kayaalp’e  Tokyo Olimpiyatları'nda da şampiyonluk beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Finalde senden tuş bekliyordum." sözleri üzerine Rıza, "İki maçı sayı tuşuyla kazandım. Yarı finalde tuşla yendim Sayın Cumhurbaşkanım. Finalde biraz yorgunluğun verdiği etki vardı. İnşallah 11. şampiyonluğumu tuşla kazanırız." diye konuştu.

FUAT OKTAY DA HEMŞEHRİSİNİ KUTLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milli sporcu Rıza Kayaalp'i tebrik etti.

Oktay, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, "Tebrikler şampiyon. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve 10. kez Avrupa şampiyonu olarak güreş tarihine geçen milli sporcumuz Rıza Kayaalp'i yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

GENÇLİK ve SPOR BAKANININ KUTLAMA MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise yayımladığı tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan Rıza Kayaalp'i kutluyorum. 10'uncu kez Avrupa şampiyonu olarak bizleri gururlandıran Rıza Kayaalp'e Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda başarılar diliyorum. Grekoromen stilde gümüş madalya kazanan 55 kiloda Ekrem Öztürk ve 77 kiloda Yunus Emre Başar'ı da tebrik ediyorum. Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Devam eden şampiyonada mücadele eden sporcularımıza da başarılar diliyorum."

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN GÖRÜNTÜLÜ KUTLAMA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10. kez Avrupa şampiyonu olan milli güreşçi Rıza Kayaalp'İn son şampiyonluk başarısını sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında kutladı.Paylaşımında milli güreşçimiz Kayaalp’in istiklal marşını okuduğu görüntülere yer veren Şentop  "10. kez Avrupa şampiyonu olarak İstiklal Marşı'mızı Avrupa'ya dinleten milli güreşçimiz Rıza Kayaalp'i tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

YOZGAT’IN ve TÜRKİYENİN GURURU RIZA KAYAALP  NE DEDİ ?

Milli güreşç i Rıza Kayaalp, 10. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştığı için çok mutlu olduğunu belirterek  Olimpiyat yolunda emin adımlarla çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Greko romen güreşte Varşova zaferinin kahramanı Rıza Kayaalp  şampiyonanın ardından yaptığı açıklamada  "Allah'a şükürler olsun, 10. kez Avrupa şampiyonluğumu ülkeme, halkıma yaşatmak nasip oldu." dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle zorlu bir sürecin yaşandığına hatırlatan  Rıza, "Zor bir yıl geçirdik. Ardından çalışıp, formumuzu tekrar bulup, önemli rakiplerle güreşip 11. final ve 10. Avrupa şampiyonluğunu elde etmek kolay olmadı. Ama şükürler olsun içimizdeki kazanma arzusu sayesinde bunu başardık." diye konuştu.

Tek eksiğinin olimpiyat altın madalyası olduğunu dile getiren Kayaalp , "Bu şampiyonluk, benim için de büyük moral oldu. Olimpiyat yolunda emin adımlarla, eksiklerimi gidererek çalışmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

25/04/2021 00:58
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ