YOZGAT TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE ‘ÇOCUK ODASI’ PROJESİ

YOZGAT TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNDE ‘ÇOCUK ODASI’ PROJESİ

Ameliyat korkusu yaşayan ve ameliyat sonrası kronik ağrı sorunu yaşayan çocukların kendilerini daha güvende hissetmeleri, çocukların hastane tetkiklerine hazırlanmasına yardımcı olunması amacıyla Bozok Üniversitesi  Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde Çocuk Etkinlik Odası düzenlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan hastane yetkilileri Bilimsel Araştırma Projesi  (BAP) kapsamında hazırlanan Çocuk Oyun Odası’nın çocuğun hastane ve sağlık çalışanları arasında önemli bir köprü olacağının altını çizdi. Hastane fobisi olan, hastanede kendisini ifade etmekte güçlük yaşayan çocukların kaygı düzeyinin azalmasına ve psikolojik açıdan rahatlamalarına imkân tanıyacağının altını çizen hastane yetkilileri , ilerleyen zamanlarda Çocuk Etkinlik Odası’nda düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle çocukların sanatsal yönlerinin de ön plana çıkarılacağını ifade ettiler.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, böyle anlamlı bir hizmeti faaliyete geçiren hastane yönetimi başta olmak üzere Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında destek veren Doç. Dr. Atilla Şenaylı, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Ulusoy, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Andıran Şenaylı, Dr. Öğr. Üyesi Onur Batmaz, Öğr. Gör. Derya Esenkaya ve Öğr. Gör. Ahmet Kılıç’a teşekkür etti.

21/09/2022 22:58
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ