YOZGAT’TA HAFTA BOYU ‘KORONAVİRÜS’ DENETİMLERİ

YOZGAT’TA HAFTA BOYU ‘KORONAVİRÜS’ DENETİMLERİ

Yozgat İl Hıfzısıhha kurulu  Vali Ziya Polat başkanlığında toplanarak  İçişleri Bakanlığı tarafından 'Koronavirüs Salgını' konulu  gönderilen ek genelgeki tüm önerilerin Yozgatta da hayata geçirilmesi için bir proğram hazırladı. Konuya ilişkin Valilik sitesinden  yapılan açıklamada koronavirüs salgınının etkilerinin ve vaka artışlarının tüm dünyada devam ettiği hatırlatıldı. Aynı açıklamada Türkiye'de de Kovid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu sağlama ve yayılım hızını kontrol amacıyla alınan ek kural ve önlemlerin Yozgatta da dikkatle uygulanacağı ifade edildi.

DENETİMLER HAFTA SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Salgınla mücadelede gelinen aşamanın Sağlık Bakanlığı ile değerlendirilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları üzerine bazı kararlar alındığı bildirilen açıklamada şu görüşlere yer verildi :

 "Tüm il ve ilçelerde en geç 48 saat içerisinde Umumi Hıfzıssıhha Kurullarının toplanması sağlanacak. Salgınla mücadele amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına dair 'takip', 'denetim' ve 'uyarı' ekseninde mevcut durum analiz edilerek, alınan tedbirlerle yürütülen denetim faaliyetleri değerlendirilecek. Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantılarında, salgınla mücadelede kurumsal kapasitenin yükseltilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların (bilhassa yerel yönetimlerin) takip, denetim ve uyarı sistemine daha fazla katkı sunmalarına yönelik hususlar görüşürülerek karara bağlanacak. 19 Ekim Pazartesi gününden itibaren 7 gün boyunca 7 ayrı konuda tüm il ve ilçelerde genel denetimler yapılacak."

OTOBÜSLER, PARKLAR, FABRİKALAR VE TÜM KAMUYA AÇIK ALANLAR SIKI BİR ŞEKİLDE DENETLENECEK

Yozgat İl Hıfzısıhha kurulu, kent merkezinde ve ilçelerde yapılacak denetim proğramını da şöyle açıkladı :

20 Ekim Salı şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan her türlü toplu ulaşım araçları (okul servisleri dahil) ile havalimanı/gar/otogarları,

21 Ekim Çarşamba organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere toplu işçi çalıştırılan fabrika, işletme ile personel servisleri,

22 Ekim Perşembe tanılı ya da temaslı olması nedeniyle izolasyona tabi tutulan kişiler,

23 Ekim Cuma AVM'ler, cami ve mescitler, halı sahalar/spor tesisleri,

24 Ekim Cumartesi kamuya açık alanların (cadde, sokak, park ve bahçeler, piknik alanları, pazar yerleri, sahilleri),

25 Ekim Pazar berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/ salon ve elektronik oyun yerleri, düğün ve/veya nikah salonları ile lunapark/tematik parklar denetlenecek ve kurallara uymayan vatandaşlar hakkında yasal işlemler yapılacak..

19/10/2020 21:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ