YOZGAT’TA GÜNDE ORTALAMA 4500 KİŞİ AŞILANIYOR

YOZGAT’TA GÜNDE ORTALAMA 4500 KİŞİ AŞILANIYOR

Tüm yurdumuzda olduğu gibi,Yozgatta da Koronavirüsle mücadele kapsamında  CoronaVac aşı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.Önce Yozgat il genelinde Sağlık kurumlarında görev yapan personelin aşılandığı Yozgat’ta daha sonra  yaşlı vatandaşların aşılanmasına geçildi. Yaşlılar kategorisinde önce 90 yaş üzeri vatandaşların 1.doz aşılarını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürlüğü  il ve ilçelerdeki hastane ve sağlık merkezinde sırasıyla 85,80,75,70 ve 65 yaş vatandaşların da 1.doz aşı çalışmalarını tamamladı.Tüm sağlık birimlerinde her gün ortalama  4500 CoronaVac aşısının kullanıldığı Yozgat ilinde bu arada sağlık çalışanlarının 2.doz aşıları da yapıldı.

Yozgat’taki aşı  uygulamalarına  ilişkin sorularımızı yanıtlayan  İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin, aşı çalışmalarının başladığı günden bu yana Yozgat il genelinde 19 Şubat Cuma akşamı mesai saat bitimine kadar 33 962 doz aşının kullanıldığını ve stokta ise halen 11 bin aşının bulunduğunu belirterek  gazetemize şu bilgileri verdi:

“Bir yanda Koronavirüsle mücadele çalışmalarını sürdüren ekiplerimiz bir yanda da vatandaşlarımızı bir an önce aşılamak için büyük bir özveriyle mesai yapıyorlar. 65 yaş üzerindeki  vatandaşlarımıza 70 bin dolayında aşı uygulayacağız.65 yaş üzeri vatandaşlarımıza 1. doz aşılarını kısmen tamamlamış bulunuyoruz. 2.doz aşılarımızı ise 28 gün sonra gerçekleştireceğiz.”

Önümüzdeki haftadan itibaren ise vatandaşlarla yoğun temas halinde olan risk gurubundaki Valilik,Adliye,Emniyet,Jandarma ve Milli Eğitim çalışanlarına  1.doz aşılamada öncelik verileceğini  bildiren  İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin,ardından da 60 yaş üzeri vatandaşların aşılanacağını açıkladı.Aşılama proğramının  Bakanlığın belirlediği kriterlere göre,sürdürüldüğünü  kaydeden Dr. Şahin,” Sağlık kurumlarında  bugüne kadar  yapılan aşılama çalışmalarımız vukuatsız  ve sorunsuz devam ediyor”dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin,Yozgatta yaşayan ve  aşılanmayı reddetmeyen bütün vatandaşların 1 ve 2. doz aşılarının  gelecek aşı sayısına göre muhtemelen Mayıs ayı  sonuna kadar  tamamlanacağını  sözlerine ekledi.

20/02/2021 22:57
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ