YERKÖY’ÜN YENİ DEVLET HASTANESİ BAYRAM SONRASI HİZMETE AÇILACAK

YERKÖY’ÜN YENİ DEVLET HASTANESİ BAYRAM SONRASI HİZMETE AÇILACAK

İki yıldır devam eden inşaatı tamamlanan 100 yatak kapasiteye sahip tam teşekküllü Yerköy Devlet Hastanesi, tefrişat ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Kurban Bayramı sonrası hizmete açılacak. Sağlıkta hizmet kalitesini yükseltecek yeni hastane, özellikle sağlık birimleriyle dikkat çekiyor.

Hasta ve hasta yakınlarının mahremiyetini, konforunu ön planda tutacak nitelikte hasta odaları, uluslararası standartlarda tam donanımlı ameliyathaneler, yoğun bakım ünitesi ile ilçenin sağlıkta sorunlarına çözüm olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak.

 Yerköy Devlet Hastanesi’nde 35’i tek,31’i iki yataklı olmak üzere toplam 66 hasta odası bulunuyor. Hastane, 5 ameliyathane ile hizmet verecek ve her branştan 38 poliklinikte hasta kabulü yapılacak. Yoğun bakım ünitesinde 10’u yetişkin, 4’ü yeni doğan olmak üzere toplam 14 yatak yer alacak. Diyaliz ünitesi, yanık ünitesi gibi özellikli hizmet birimleri ilçenin bu alandaki ihtiyaçlarına cevap verecek. Diyaliz ünitesi 15 yatak, yanık ünitesi 2 yatakla hizmet verecek. 3 poliklinikte hasta kabulü yapacak acil serviste ise 20 müşahede yatağı yer alacak Anne-bebek dostu programının yürütülebilmesi için gerekli mimari düzenlemeler de yapılıyor. Bebek bakım ve emzirme odaları, yeni doğan yoğun bakım ünitesinin yanı sıra mahremiyete dayalı, tek kişilik SDL adı verilen doğum odaları kurulacak. Anne adayları, refakatçisi ile birlikte kendilerini ev ortamında hissederek, hareket özgürlüğü kazanacak. Doğumdan sonra yine aynı oda içinde anne ve bebek kalmaya devam edebilecek.

28/05/2023 02:22
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ